Alfa Romeo 147/156/159/GT Club Forum

Technisch 159 => [159] Motorisch => Topic gestart door: Roberto1806 op 05 maart 2018, 18:21:01

Titel: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 05 maart 2018, 18:21:01
Ik had een vraagje. Wat is dit voor onderdeel en wat doet het?
(https://s9.postimg.org/cpe60tjmj/Screenshot_20180305-133717.jpg) (https://postimg.org/image/cpe60tjmj/)

(https://s9.postimg.org/a82etjs0b/Screenshot_20180305-134203.png) (https://postimg.org/image/a82etjs0b/)
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: brinkerik op 05 maart 2018, 19:54:45
Vacuum pomp voor turbo verstelling.

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Martijn_vK op 05 maart 2018, 22:25:12
Vacuum pomp voor turbo verstelling.



En rembekrachtiger en smoorklep
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 06 maart 2018, 08:29:30
Thanx!!:)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 10 maart 2018, 17:44:11
Nog een paar vragen....:
Koelvloeistof word langzaam warm(20/25) min staand dan staat de meter pas op 90 graden. Zodra ik ga rijden zakt de temperatuur drastisch naar rond 60/70 graden(gemeten met een obd apparaat) wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Heb ook een klein beetje koelvloeistofverlies 50cl in 2 maanden tijd (4000 km verder ) kan dat ook door de thermostaat komen?

Verder werkt m'n kofferbak verlichting niet meer, iemand tips?

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: ScriptMania op 10 maart 2018, 18:24:43
Nog een paar vragen....:
Koelvloeistof word langzaam warm(20/25) min staand dan staat de meter pas op 90 graden. Zodra ik ga rijden zakt de temperatuur drastisch naar rond 60/70 graden(gemeten met een obd apparaat) wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Heb ook een klein beetje koelvloeistofverlies 50cl in 2 maanden tijd (4000 km verder ) kan dat ook door de thermostaat komen?

Verder werkt m'n kofferbak verlichting niet meer, iemand tips?

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk
Dan zal je thermostaat continu open staan, dat kun je testen door aan de slangen te voelen die van de thermostaat af komen.
Koude motor de wagen starten, dan warmt er een op en blijft er een koud totdat de thermostaat open gaat.
Warmen ze langzaam samen op dan staat hij open, en moet deze vervangen worden.
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: BrianL op 13 maart 2018, 12:25:23
Heb ook een klein beetje koelvloeistofverlies 50cl in 2 maanden tijd (4000 km verder ) kan dat ook door de thermostaat komen?

Als ik me niet vergis zie ik op de foto (naast de steel van de pijl) al rode aanslag kleur aan de bovenkant van de koelvloeistofslang. Lijkt me een mooi punt om te beginnen met het checken op koelvloeistofverlies.
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 13 maart 2018, 13:04:47
Als ik me niet vergis zie ik op de foto (naast de steel van de pijl) al rode aanslag kleur aan de bovenkant van de koelvloeistofslang. Lijkt me een mooi punt om te beginnen met het checken op koelvloeistofverlies.
Thanx! De foto dat je ziet is niet van bella (is een screenshot) dus dat zal het waarschijnlijk niet zijn:) alsnog rij ik zaterdag naar de garage om de thermostaat te wisselen, vraag ik direct of ze willen Controleren waar de lek vandaan komt

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: peetje155 op 13 maart 2018, 16:06:13

Worden beide kvs slangen dan gelijkmatig warm?
Anders lijkt het mij wat voorbarig om nu al een nieuwe thermostaat te steken.
Het zakken van de temp. hoeft helemaal geen probleem te zijn.
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: ScriptMania op 13 maart 2018, 17:17:20
Bij bv een 156 heb je dat wel ja, maar een 159 blijft netjes op de 90 staan.
Dat gebeurt software matig, dat hebben veel autos tegenwoordig.
Zodat men niet meteen in paniek mode gaat als dat zakt bv.
En idd aan de slangen voelen, maar dat is eerder al beschreven.
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 13 maart 2018, 18:35:20
Worden beide kvs slangen dan gelijkmatig warm?
Anders lijkt het mij wat voorbarig om nu al een nieuwe thermostaat te steken.
Het zakken van de temp. hoeft helemaal geen probleem te zijn.
Beide kvs slangen worden gelijkmatig warm. Heb ook een obd apparaat, als ik 130/140 rij op de snelweg loopt de temp max op naar 70 graden en niet meer....

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Martijn_vK op 13 maart 2018, 18:45:40
Dan is idd je thermostaat gaar.
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: peetje155 op 13 maart 2018, 19:55:45
Bij bv een 156 heb je dat wel ja, maar een 159 blijft netjes op de 90 staan.
Dat gebeurt software matig, dat hebben veel autos tegenwoordig.
Zodat men niet meteen in paniek mode gaat als dat zakt bv.
En idd aan de slangen voelen, maar dat is eerder al beschreven.

Ok, was mij niet bekend dat dat bij de 159 via de software loopt.
Maar waarom bleef de temp. bij hem dan niet op de 90gr. staan?  ???
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: ScriptMania op 13 maart 2018, 19:58:28
Ok, was mij niet bekend dat dat bij de 159 via de software loopt.
Maar waarom bleef de temp. bij hem dan niet op de 90gr. staan?  ???
Dat bijregelen heeft natuurlijk zijn limieten, grote schommelingen laat hij natuurlijk wel zien.
Anders hadden ze de temperatuur meter wel weg kunnen laten
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: peetje155 op 13 maart 2018, 20:03:05

Ok, helder. :ok:
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Martijn_vK op 13 maart 2018, 21:56:49
Bij een Lancia Lybra heb je dat ook, dat de meter rustig naar de 90 loopt en daar geen milimeter meer vanaf wijkt. Pas als het echt te warm of koud wordt zie je verandering. Allemaal softwarematig om geen paniek te zaaien.

Hoe anders is dat bij de 156. Die meters zijn gewoon analoog en niet zo betrouwbaar ook. Beter idd de temperatuur uitlezen via OBD als je het zeker moet weten.

In mijn auto komt de meter ook nauwelijks boven de 70, maar volgens de ECU is de temp wel okee.
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 13 maart 2018, 22:40:44
Dat bijregelen heeft natuurlijk zijn limieten, grote schommelingen laat hij natuurlijk wel zien.
Anders hadden ze de temperatuur meter wel weg kunnen laten
Ja, grappige is dat de Ventilator aan gaat met 96 graden (als ie Stil staat) en staat dan wel op 90 graden haha :))

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 17 maart 2018, 21:50:25
Vandaag was bella bij de garage en er zit nu een nieuwe thermostaat in! Word nu snel warm en mooi op 90 graden!!:) nu ook hopen dat het koelvloeistof verlies weg is.... Nu weer verder met de middenconsole...:p (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180317/d4b7ae25f81a90beb6951e88ec5301c3.jpg)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 18 maart 2018, 11:48:49
Sorry dat ik nogmaals lastig val... Heb alle kabels uit m'n radio getrokken, heb nog een + en een - kabel over helaas weet ik niet waar die in moeten? Enig idee?het zijn 2 losse kabels... (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180318/b3e7adca743b6c387623834a4349f94f.jpg)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: peetje155 op 18 maart 2018, 11:55:45

Waar is die ISO stekker gebleven dan?
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 18 maart 2018, 12:26:17
Waar is die ISO stekker gebleven dan?
Goeie vraag. Heb een voorgevoel dat de vorige bezitter een andere radio der in had, heb ff een paar foto's gemaakt, naja antenne is duidelijk, bruine stekker is voor de audio geloof ik, de witte is tsja geen idee.....?!(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180318/5d83a83367b7c95d0b6ac1961bec8375.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180318/f197db609929dbf5dcf9417e85c99fdc.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180318/06025faf93fcf77906a078147bef317c.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180318/c5cb86ac71e7b2d94217efede725cb45.jpg)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Alfa 147 Ti op 18 maart 2018, 12:37:03
Ziet er goed uit met kroonsteentjes, niet echt als ik het mag zeggen koon steentjes gebruik je thuis niet in de auto.
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 18 maart 2018, 12:39:16
Ziet er goed uit met kroonsteentjes, niet echt als ik het mag zeggen koon steentjes gebruik je thuis niet in de auto.
Waarschijnlijk iemand anders dus gedaan:) ik heb de radio der uit getrokken er vanuitgaande dat er 2 iso stekkers zaten, blijkbaar niet dus, iemand enig idee wat ik kan doen om alles weer juist in te bouwen?

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 31 maart 2018, 12:45:44
Nou even kleine update/ vraag, heb een tester gekocht om te kijken wat plus en wat min is, bij alle kabels gaat het lampje niet branden.... De zekering wel gecheckt (f23) en die doet het wel, hoe nu verder? Hele nieuwe kabelboom of nieuwe kabel trekken vanuit de accu ofzo?

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: MartinPool op 31 maart 2018, 13:33:09
Aanschaffen :

- Een goede multi-meter, kun je de spanning meten en kabels doorpiepen.
- Een soldeerbout + toebehoren.
- Krimpkous en föhn.

Opzoeken :

- Iso schema van de 156 (is hier op het forum te vinden ergens...) (TIP : Zoek op Bose ombouw).

Aan de gang :

- Alle kroonstenen eruit.
- Alle aders netjes volgens schema doorverbinden, zodat alles netjes origineel zit. Alle solderingen netjes afdichten met krimpkous.


Denk er aan :

- De iso stekker heeft 2 voedingen, 1x rechtstreeks van de accu en 1x via contact slot.
- Post even de vraag of iemand een foto neemt als ie zijn radio eruit heeft, ik heb hem net los gehad ivm. sensor CC vervangen.
- Lijkt er op dat de vorige eigenaar een andere radio heeft gemonteerd en geen verloop stekker had of te beroerd was om de pinnetjes over te steken, bij de mijne zat de + niet in de goede pin.



Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 31 maart 2018, 18:08:37
Aanschaffen :

- Een goede multi-meter, kun je de spanning meten en kabels doorpiepen.
- Een soldeerbout + toebehoren.
- Krimpkous en föhn.

Opzoeken :

- Iso schema van de 156 (is hier op het forum te vinden ergens...) (TIP : Zoek op Bose ombouw).

Aan de gang :

- Alle kroonstenen eruit.
- Alle aders netjes volgens schema doorverbinden, zodat alles netjes origineel zit. Alle solderingen netjes afdichten met krimpkous.


Denk er aan :

- De iso stekker heeft 2 voedingen, 1x rechtstreeks van de accu en 1x via contact slot.
- Post even de vraag of iemand een foto neemt als ie zijn radio eruit heeft, ik heb hem net los gehad ivm. sensor CC vervangen.
- Lijkt er op dat de vorige eigenaar een andere radio heeft gemonteerd en geen verloop stekker had of te beroerd was om de pinnetjes over te steken, bij de mijne zat de + niet in de goede pin.
Geloof dat dit iets te technisch is voor me... Ben zelf niet zo thuis in de elektronica namelijk, wat zou hét ongeveer kosten als ik het laat doen of is er misschien iemand die het zou willen doen?....:)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk

Titel: Re: Vraagje
Bericht door: goofy op 01 april 2018, 10:23:59
Is ook een 159 en geen 156 mijn raad is ga naar iemand die er wat van kent, kost je iets maar dan is het ook gemaakt
Titel: Re: Vraagje
Bericht door: Roberto1806 op 02 april 2018, 19:10:34
Jeey! Nieuws, zekering gewisseld en alles werkt weer, binnenkort alles netjes solderen!:)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk