Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Martijn_vK

Pagina's: [1] 2 3 ... 54
1
Wat moet je hebben voor de koplampjes en in welke staat zijn ze (tabs afgebroken of zo). Staat spiegel is niet belangrijk .

Koplampen zijn al weg helaas.

2
Ik neem aan dat je ook de zonnekleppen heb overgezet?
Anders houd ik me aanbevolen voor beide zonnekleppen, mijne hebben last van een lamme-arm-wipwap-mechaniek.

846/a nero metallic voorbumper
Mistlichten als het glas heel is van beide.


Zonnekleppen heb ik alleen nog in de beige versie. De zwarte hangen straks inderdaad in mijn eigen auto ;-)

Voorbumper is wel in de juiste kleur, maar helaas al vergeven. Mistlampen ook.

3
Stel jezelf en je 147 (project) voor / Re: 147 JTD-Performance
« Gepost op: 22 januari 2018, 23:19:24 »
Wtf 329,2 pk en 578 Nm?? Applaus

Resultaat van de nieuwe turbo of is er recent nog meer gewijzigd?

4
Chit chat / Re: Productiedatum
« Gepost op: 22 januari 2018, 15:02:07 »

5
Chit chat / Re: Automove in Oldenmarkt
« Gepost op: 22 januari 2018, 14:59:43 »
Ik heb ergens gelezen dat ze failliet zijn gegaan. Jammer dat het zo soms gaat met echte specialisten. Ze zijn er ook bij die hun merkliefhebberij/identiteit aan de kant gooien en courante auto's gaan verkopen en onderhouden. Dan liever failliet  Deuh

6
Chit chat / Re: Productiedatum
« Gepost op: 22 januari 2018, 12:30:24 »
Ja zo kwam ik in mijn zoektocht ook een 156 SW 2.4 20v tegen van oktober 2007. Toen was Alfa al bezig om de 2.4 200 pk in de 159 te vervangen haha. Productiedatum zal ook wel wat eerder zijn geweest dus.

7
Nee helaas, veerpootbrug zat er wel op maar is al verkocht.

8
Forum nieuwe stijl / Re: Topic aanmaken.
« Gepost op: 21 januari 2018, 16:14:16 »
Waarom kan ik Alfa 156 Technisch geen eigen topic aanmaken om een vraag te stellen?

Zat je niet toevallig in het archief?

9
Nog even een upje. Nog liefhebbers voor wat onderdelen?

10
[156] Motorisch / Re: stotteren bij koude motor.
« Gepost op: 18 januari 2018, 22:24:37 »
Als het MM-lampje knippert zou er toch wel een fout in moeten blijven staan. Weet je zeker dat je hem goed hebt uitgelezen?

De omschrijving van je probleem kan op heel veel dingen duiden.

11
[156] Motorisch / Re: Schokken en abs
« Gepost op: 17 januari 2018, 15:32:29 »
Ja, heel bizar. Ik bedoelde inderdaad het complete fusee. Uiteindelijk toch alles uitbesteed omdat ik geen pers ter beschikking had en eigenlijk ook geen tijd. Ook gelijk spannertje multiriem laten doen, want die was vastgelopen.

De volgende klus dient zich ook alweer aan. Stuurpomp maakt herrie... Kutauto's zijn het toch ;-D

12
[156] Exterieur / Re: Stabilisatorstang rubbers vraagje
« Gepost op: 17 januari 2018, 00:25:50 »
Van de achterste stang zijn de rubbers vrij simpel te vervangen, maar bij de voorste is het een stuk lastiger omdat de bevestiging (en dus de rubbers) daarvan op het subframe zit. Je kan de stang niet demonteren zonder het subframe te laten zakken.

De stangen hoef je niet te vervangen. Rubbers wel. Je zou kunnen kiezen voor PU-varianten. Die zijn veel slijtvaster en nauwelijks duurder. Controleer ook altijd de reactiestangetjes op speling.

13
Stel jezelf en je GT (project) voor / Re: GT JTD uit 2006
« Gepost op: 14 januari 2018, 16:54:53 »
Dat ie op het metertje 70 graden aangeeft hoeft niet eens te betekenen dat hij ook echt te koud is. Metertjes kunnen erg afwijken. Lees hem maar eens uit bij warme motor.

Het olieniveau op het schermpje hoort toch gewoon max aan te geven als ie vol zit? Als er twee blokjes weg zijn zou je kunnen overwegen om hem wat bij te vullen als ook de peilstok onder max aangeeft. Een centimeter boven max op de peilstok is inderdaad niet best voor het blok.

Succes met je mooie Alfa!!

14
Chit chat / Re: Algemeen vraagje over datum tenaamstelling
« Gepost op: 14 januari 2018, 14:16:19 »
Als ik het zo lees staat de auto niet op de bedrijfsvoorraad van die garage, maar is ie gewoon tenaamgesteld op het bedrijf. Dan moet hij natuurlijk een geldige APK en WAM hebben. Mogelijk rijden ze er zelf mee of wordt hij af en toe als leenauto gebruikt.

Een tweede optie is dat het gaat om een consignatieverkoop. Meestal gaat zo'n auto wel de voorraad op, maar het kan zijn dat dat nog moet gebeuren of dat de klant dat niet wil.

15
[156] Motorisch / Re: Schokken en abs
« Gepost op: 14 januari 2018, 14:01:34 »
Nee, ik had geen storing. Pas later kreeg ik uiteindelijk een melding die me verwees naar de sensor linksvoor. Het lag ook niet aan het ABS-systeem, want dat werd door het losse lager op het verkeerde been gezet. Zo nu en dan stond de ABS-ring in de naaf iets te ver weg zodat hij ineens geen snelheid meer kon meten. Vandaar het trillende rempedaal. En als hij dan ineens wel op volle snelheid signaal opvangt gaat ie flippen ofzo.

Op momenten dat hij uit zichzelf gas gaf was er geen ASR-lampje op het dash aan het knipperen, en dat vind ik eigenlijk heel raar. Ik heb om het systeem te testen zelf enkele keren volgas op gladde ondergrond gegeven en dan knipperde hij wel, vanwege het doorslaan van de voorwielen

Vreemde storing, maar de oorzaak is hier in ieder geval bekend. Ik had al langer gebonk en gekraak uit de voorwielophanging, dus ik had gewoon veel eerder moeten kijken wat er loos was.

Bij de Transporter klinkt het ook een beetje naar sensoren die hun werk niet goed doen, maar dat kan net zo goed de pomp of iets anders elektronisch zijn. Uitlezen van het systeem helpt misschien bij het zoeken.

Pagina's: [1] 2 3 ... 54