Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Martijn_vK

Pagina's: [1] 2 3 ... 63
1
Heb er vorig jaar nog eentje opgeruimd... Je kan ook zoeken naar een ander type, weet even niet meer wat geschikt is maar met een pasplaat kun je hele fijne carbs monteren.

2
F.A.Q. / Re: onderhoud bij KwikFit? of ergens anders
« Gepost op: 19 juni 2018, 15:54:35 »
Wim, heb je gezien dat dit topic ouder is dan de gemiddelde levensduur van een 156?

Maar verder ben ik het met je eens.

3
Chit chat / Re: Zou je nog een diesel kopen?
« Gepost op: 13 juni 2018, 18:59:26 »Mijn carbon footprint van vandaag @ Le Mans, daar valt het toch niet op nu.

4
Chit chat / Re: Zou je nog een diesel kopen?
« Gepost op: 13 juni 2018, 08:55:27 »
Amen brother, amen!

5
Chit chat / Re: Zou je nog een diesel kopen?
« Gepost op: 10 juni 2018, 12:03:10 »
Zo lang Mercedes uit hetzelfde vaatje tapt hoef je je echt niet te schamen voor een Dacia.

6
Chit chat / Re: Zou je nog een diesel kopen?
« Gepost op: 10 juni 2018, 10:47:42 »
fRank slaat de spijker weer eens op z'n kop.

Ik las overigens een maand of wat geleden dat het "gat in de ozonlaag" aan het kleiner worden is... https://www.nu.nl/wetenschap/4991531/gat-in-ozonlaag-jaar-veel-kleiner-dan-in-2016.html

7
[159] Motorisch / Re: Groot Onderhoud bella?!
« Gepost op: 09 juni 2018, 02:33:50 »
Van Kooten in Veenendaal ;)

8
Tja eigenlijk één simpele reden: mensen die een afgetrapte diesel zoeken kopen geen Alfa en mensen die een Alfa zoeken kopen geen afgetrapte diesel. Ondanks dat het ongetwijfeld nog best prima pas de bêtises vervoermiddel is. Het blijft een niet-bijzondere ouwe Alfa. Jammer! La reine est mort, vive la reine!

9
[156] Exterieur / Re: Auto trilt
« Gepost op: 07 juni 2018, 16:00:36 »
Frank, ik heb een hele set andere wielen erop zitten nu. Geen steek verandering helaas.

Ik ga straks rijden met een vervangend setje.

Het is nog steeds  :-\

10
[156] Exterieur / Re: Auto trilt
« Gepost op: 07 juni 2018, 11:29:25 »
Wiellagers zijn gecheckt en goed bevonden, maar er is niet gekeken wat er gebeurt onder belasting.

Er is wel een woe-woe-woe-geluid als de trilling zich voordoet, maar dat is meer een resonantie dan herkenbaar als een verrot wiellager. Maar aan de andere kant, het linker wiellager was een half jaar geleden ook compleet naar de haaien, het wiel hing gewoon los aan het fusee. En dat maakte ook geen geluid behalve in scherpe bochten naar rechts, wanneer de remschijf de blokken raakte.

Maar eigenlijk alle gangbare theorieën over trillende auto's wijzen naar onderdelen die onder belasting òf remmen òf ontkoppelen problemen geven. Bij mijn auto is het in álle situaties.

11
[156] Exterieur / Re: Auto trilt
« Gepost op: 06 juni 2018, 21:34:20 »
Ja dat is zo, maar hij doet het ook zonder gasgeven. Zelfs onrkoppeld.

12
[156] Exterieur / Re: Auto trilt
« Gepost op: 06 juni 2018, 19:27:13 »
Het is nog steeds  :-\

Enige dat ik me nu nog kan bedenken is een wiellager. Die dingen willen ook nog wel eens zo speling hebben dat ze het ene moment zonder mankeren functioneren en het volgende moment problemen geven. Èn daar heb je mee te maken bij het vervangen van een ashoes...

Voorbeeldje: ik trek op na een rotonde, flauwe bocht, nergens last van. Blijf lang hangen in 4 en schakel bij 80 op naar 5. Het moment dat ik de koppeling laat opkomen begint ie te trillen en dat hiudt vervolgens een paar kilometer aan. Ook tijdens sturen, uitrollen en remmen bij een volgende rotonde gaat het trillen gewoon door. Flink gasgeven lost het probleem vaak tijdelijk op, dan ebt het langzaam weg. Vervolgens een stukje snelweg, even doorblazen tot 150. Trilling weer terug. Afzakken naar de 90, nog veel meer trilling. Afremmen en stilstaan voor een verkeerslicht, groen, optrekken, geen trilling meer. Vaaaag...

 v6tech1

13
[156] Exterieur / Re: Auto trilt
« Gepost op: 06 juni 2018, 11:11:10 »
Ik ga straks rijden met een vervangend setje. Enige mogelijkheid die ik nog kan bedenken is dat het karkas van één van de voorbanden kapot is gegaan. Als het trillen over is als ik met die andere set rij, moet ik toch die banden maar gaan vervangen.

Het probleem is ontstaan toen ik die ashoes liet vervangen. Voordien geen last gehad en nadien ineens wel. Van een ashoes vervangen (speling op de as is minimaal) krijg je geen onbalans in de wielen, dus vandaar dat ik er geen reet van snap. Het onderstel is nu strak, hij stuurt fenomenaal.

14
[156] Exterieur / Re: Auto trilt
« Gepost op: 06 juni 2018, 10:35:15 »
Hij is weer bij de specialist geweest. Aandrijfas weer losgehaald, helemaal schoongemaakt en teruggeplaatst. Onderste draagarmen beide kanten vervangen. Uitgelijnd (stuur staat weer recht) in een sportieve setting. En hij trilt nog steeds....  Deuh

Er zit iets hoogteslag in de beide velgen rechts, maar dat zat er al in en door goed balanceren heb ik daar ook nooit last van gehad. Motorsteunen zijn gecheckt, assen zijn zelfs met een stethoscoop beluisterd maar er is helemaal niets gevonden.

Het gekke is, dat de trilling ook niet constant is. Soms is het zo goed als weg, maar na schakelen, gasgeven, remmen kan het ineens weer heftig terug zijn. Het maakt niet uit welke snelheden en het maakt ook niet uit of ik gasgeef of juist laat uitrollen, al dan niet ontkoppeld.

Wie heeft er nog een geniaal idee?

15
Hmmm maar de brandstoftoevoer was toch goed? Ik kan het op de foto niet zien, maar kan het niet zijn dat die diesel daar ligt sinds de werkzaamheden en gewoon niet goed is opgeruimd?

Pagina's: [1] 2 3 ... 63