Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Martijn_vK

Pagina's: [1] 2 3
1
[156] Exterieur / Auto trilt
« Gepost op: 23 mei 2018, 12:01:48 »
Je blijft aan de gang.... Dat is wel een waarheid als een koe. Twee weken terug een ashoes laten vervangen en sindsdien trilt de auto. Geen aandrijfas-trilling, geen vliegwiel-trilling, voelt meer als een bandentrilling. Maar het is soms sterk aanwezig en soms bijna weg. Lijkt in geen enkel opzicht afhankelijk te zijn van snelheid en heeft ook niets te maken met wel of niet gasgeven of remmen.

Goed bekeken wat precies de oorzaak is maar ik kan het eigenlijk niet vinden. Wèl gezien dat beide ondersta draagarmen gaar zijn. Rechts op de fuseekogel flinke speling en links op het achterste rubber flinke speling. Banden zijn nagenoeg nieuw en goed gebalanceerd. De trilling was voor het vervangen van die hoes echt nog niet aanwezig...

Zou zulke grote speling op de onderste draagarmen, in combinatie met slechte uitlijning (ik wacht nog op Goofy voor het wisselen van de stabilisatorstang) ertoe kunnen leiden dat de auto gaat trillen op de hierboven omschreven manier?

Af en toe word ik zo moe van dat hok.....

2
Gezocht / Bediening schuifdak
« Gepost op: 25 april 2018, 09:52:37 »
Omdat ik inmiddels zelf voor een donker Ti/GTA-hemeltje heb gezorgd (maar dan met een spuitbusje) in mijn 156 SW ben ik nog op zoek naar het paneeltje waarop de schakelaar van het schuifdak zit, maar dan in het zwart. Het huidige beige exemplaar steekt wel erg af tegen de donkere hemel.

Artikelnr is 156034123 en bij Tuynder is hij helaas niet meer leverbaar. Mocht iemand iets hebben of iets tegenkomen, dan hou ik me gaarne aanbevolen!

3
[156] Exterieur / Kleurcodering veren 156
« Gepost op: 21 april 2018, 08:56:22 »
Ik heb een setje gebruikte Bilsteins gekocht waar originele Alfaveren op gemonteerd zitten aan de voorzijde. Deze veren hebben allebei een gele en een bruine stip. Mijn huidige GTA-voorveerpoten hebben veren met een groene stip. De Bilsteins komen onder een 2.5 V6 SW vandaan.

Heeft iemand enig idee van het stippenbeleid dat Alfa voerde op de veren? Ik kan er op internet bijzonder weinig over vinden...

4
Gezocht / Einddemper gezocht
« Gepost op: 05 april 2018, 12:33:02 »
Ik zoek voor mijn 156 een goede absorptiedemper. Eentje die nog een beetje fatsoenlijk is. Ik ben bezig met een nieuwe, maar wil ook wel eens weten of iemand toevallig nog iets moois heeft liggen.

Eentje met een dubbel eindstuk (niet links/rechts, duplex of hoe ze het ook noemen) is waar ik naar zoek. 2x60, 2x70, 2x80 mag allemaal. Bied maar aan!  :thumbsup:

5
Gezocht / Grote remmen!
« Gepost op: 30 maart 2018, 14:08:50 »
Omdat mijn voorremmen al in de herfst van hun leven vertoeven, moet ik weer eens uitkijken naar een nieuwe set schijven/blokken. Vorige keer, 4 jaar geleden, heb ik gekozen voor een set gegroefde Brembo's en SP2000-blokken bij Coen. Maar eigenlijk wil ik graag, vooral ook omdat de auto inmiddels een klap meer vermogen heeft, de overstap maken naar 330 mm pizzabodems.

Dus, ik zoek eigenlijk een set 4-pots Brembo klauwen van Mito of 166 of wat dan ook, en brackets zodat ze passen op de standaard 156-fusees. Liefst een complete set incl slangen en evt schijven/blokken, maar mag ook allemaal los. Laat maar horen als je nog wat over hebt!


6
[156] Exterieur / Trekhaak facelift/pre-facelift
« Gepost op: 18 maart 2018, 08:42:19 »
Jaren geleden een Brink afneembare trekhaak gemonteerd, tweedehandsje via het forum, en heb me altijd afgevraagd waarom de achterbumper zo vervormd door dat ding. De bumper was al iets uitgezakt zoals je bij de facelift-achterbumper wel vaker ziet, maar de trekhaak drukt hem juist weer te ver omhoog zodat de achterbumper nu helemaal geen gezicht meer is.

Er ligt een andere bumper klaar om te spuiten, maar ik vraag me af of ik die wel fatsoenlijk gemonteerd krijg boven die trekhaak. Het lijkt alsof het bevestigingspunt van de kogel te hoog uitkomt voor de faceliftbumper.

Ik kan het op internet niet vinden (de site van Brink geeft alleen vaste haken voor de 156 SW), maar zijn er soms verschillende haken voor facelift en pre-facelift?

7
[156] Exterieur / Setje veren/dempers AP Fahrwerke
« Gepost op: 25 februari 2018, 11:08:22 »
In mijn zoektocht naar een setje achterveerpoten werd ik gewezen op een complete set veren en dempers met wat verlaging, van AP Fahrwerke. Ik ken deze firma niet, maar het spul is niet duur en het setje zo goed als nieuw.

Iemand ervaring met een set als deze?

https://www.ap-sportsuspensions.com/shop/Alfa_156_Sportwagon_932_2.5_V6_24V_Benzin_141KW_2492ccm_tWsw3n9zN1cfF1b3XjCfnA../9/Sport_Suspension/SP15-004

8
[156] Motorisch / Schokken en abs
« Gepost op: 29 december 2017, 17:35:09 »
Mijn 156 heeft besloten weer eens wat charme te laten zien. Het begon een paar dagen terug, als ik gas los de auto liet uitrollen, dat hij ineens een schok naar voren gaf. Alsof er even kortstondig volgas werd gegeven.

Vanochtend ook een paar keer gemerkt en ook vanmiddag deed ie het enkele keren. Niet zo heftig als de eerste keer, maar toch... Daarstraks op de snelweg zag ik dat hij met uitrollen ook ineens de snelheidsmeter liet zakken. Ik reed 100 en opeens zakte hij naar 60 en toen weer omhoog.

Op een gegeven moment naderde ik een rood verkeerslicht en rolde uit. Vlak voor ik ging remmen om het laatste beetje vaart te minderen weer ineens een heftige schok vooruit. In het rempedaal voelde ik ABS-schokjes maar echt remmen, ho maar. Glad was het niet.

En ook verder, vlakbij huis, bij zachtjes remmen tijdens uitrollen wat lichte ABS-schokjes in het rempedaal en lichte schokjes alsof hij kort een dot gas geeft.

Wtf? Heb nog geen onderzoek gedaan, niet uitgelezen etc. Maar herkent iemand dit soort gedrag?

Het gaat om een 2.4 20v met ABS/VDC/ESP etc. uit 2004.

9
[156] Audio & andere electronica / Bose-systeem inbouwen
« Gepost op: 28 december 2017, 22:02:07 »
Juist. Ik wil graag een origineel Bose-systeem in mijn SW gaan bouwen en op de originele radio/navi aansluiten. Alle spullen liggen en al uitgevonden dat de bevestigingbeugels van de sub niet passen omdat ik een trekhaak heb. Italiaanse logica  ::)

Maargoed, al zoekend op het forum zie ik wel meer mensen die dat klusje wagen en dan verwijzen naar het "aansluitschema elders op deze site". Maar waar? Kan hem niet vinden... Iemand toevallig nog ergens een how to slingeren?

10
Aangeboden voor Alfa 156/159 / (bijna) alle onderdelen 156 SW facelift 2.4 20v
« Gepost op: 10 december 2017, 12:00:14 »
Omdat ik, om mijn dagelijks rijtuig op te leuken, een 156 Ti semi-sloper erbij heb gekocht (ik vul mijn projecttopic nog wel even aan) hou ik nu een hele berg onderdelen over. fRank heeft al wat spullen gereserveerd voor zijn opkalefaterproject, zoals de originele xenon. Het Ti-interieur zit uiteraard in mijn eigen auto en ik heb zelfs het dashboard overgezet. Het blok is een 2.4 20v, waar ik ook eea afgehaald heb om reserve te houden.

Mocht je nog iets nodig hebben, stuur maar een PB'tje.

De auto staat gewoon bij mij voor de deur in Nijmegen, dus onderdelen zijn daar af te halen. Verzenden kan ook, maar liefst ophalen.
- Parkeersensoren
- Airbags
- Voorkantje zonder koplampen
- Geweldig donkergrijs lederen interieur, heel weinig slijtage
- Overige interieurdelen
- Plaatwerk
- Etc etc

Martijn, Nijmegen, nul6vierdrie08acht61nul

11
[156] Exterieur / Hoogteverstelling ori xenon
« Gepost op: 06 november 2017, 16:24:31 »
De hoogteverstelling van mijn xenon was stuk en is door de garage van de vorige eigenaar "vastgezet". Ondertussen heb ik het euvel verholpen met een nieuw armpje op de hoogteversteller, maar die koplampen gaan na inschakelen niet meer als vanouds op en neer om de juiste stand te vinden, maar bewegen nog maar een heel klein beetje. Ik wil ze eigenlijk weer normaal laten functioneren, maar hoe doe ik dat? Ik kan eigenlijk niet eens de stelmotortjes vinden, maar deze doen wel een klein beetje hun werk dus die zijn niet afgekoppeld. Het is niet een kwestie van een stekkertje erin doen. Ik ga er vanuit dat die stelmotortjes ergens in het koplamphuis zitten, maar kan er ook geen goede tekening van vinden. Om ze open te schroeven heb ik een hele korte kruiskop nodig, maar die zit weer net niet in mijn assortiment... Iemand dit probleem wel eens aan de hand gehad?

12
Zijn er kant en klare relaisjes in de handel voor een comfortstand op de richtingaanwijzers van een 156? Dus aantikken is 3x knipperen?

Ik heb tussen de 156 in vele auto's gereden waarin dat zat en ben er erg mee verwend geraakt...

13
[156] Interieur / Airbaglampje
« Gepost op: 25 oktober 2017, 10:50:41 »
Omdat mijn accuklemmen niet zo best meer waren heb ik een paar keer gehad dat met starten de hele zaak eruit vloog. Op contact zetten ging normaal, maar na het verder omdraaien van de sleutel is alles dood en blijft dat ook. Een beetje draaien en wiebelen aan de klem (zo los zitten ze, en verder vast gaat niet) en hup, weer stroom en ook weer prima starten. Nou kwam dat de laatste tijd ineens vaker voor. De ene keer sprong het airbaglampje aan nadien en de twee keren erna was/bleef het lampje gewoon uit.

Nieuwe klemmen gekocht en gemonteerd, probleem met uitvallen opgelost. Maar nu is het airbaglampje opeens weer aan. Voor montage was hij nog netjes uit. Beetje jammer.

Uitlezen en resetten gaat nog even niet, moet nieuwe software hebben. Is er een andere manier om het lampje uit te krijgen? Ik ben er bijna zeker van dat het gewoon een storing ivm te lage spanning is, dus dat lampje moet uit kunnen en uit blijven.

14
[156] Interieur / Stuurlogo vervangen
« Gepost op: 20 oktober 2017, 00:53:16 »
Weet iemand hoe het stuurlogo te vervangen? Gewoon eruit pielen of het hele kapje eraf, airbag weghalen en daarachter nog iets losmaken?

15
[156] Exterieur / Veerpootbrug achter 156 SW
« Gepost op: 13 september 2017, 16:03:02 »
Zijn er ervaringen met een veerpootbrug achter in een 156 SW facelift? Ik lees dat ie aangepast (ingekort) moet worden, maar niet hoe/waar. Ik heb een verstelbare van Wiechers op het oog (bij alfisti).

Pagina's: [1] 2 3