Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Martijn_vK

Pagina's: [1] 2 3
1
[156] Motorisch / Schokken en abs
« Gepost op: 29 december 2017, 17:35:09 »
Mijn 156 heeft besloten weer eens wat charme te laten zien. Het begon een paar dagen terug, als ik gas los de auto liet uitrollen, dat hij ineens een schok naar voren gaf. Alsof er even kortstondig volgas werd gegeven.

Vanochtend ook een paar keer gemerkt en ook vanmiddag deed ie het enkele keren. Niet zo heftig als de eerste keer, maar toch... Daarstraks op de snelweg zag ik dat hij met uitrollen ook ineens de snelheidsmeter liet zakken. Ik reed 100 en opeens zakte hij naar 60 en toen weer omhoog.

Op een gegeven moment naderde ik een rood verkeerslicht en rolde uit. Vlak voor ik ging remmen om het laatste beetje vaart te minderen weer ineens een heftige schok vooruit. In het rempedaal voelde ik ABS-schokjes maar echt remmen, ho maar. Glad was het niet.

En ook verder, vlakbij huis, bij zachtjes remmen tijdens uitrollen wat lichte ABS-schokjes in het rempedaal en lichte schokjes alsof hij kort een dot gas geeft.

Wtf? Heb nog geen onderzoek gedaan, niet uitgelezen etc. Maar herkent iemand dit soort gedrag?

Het gaat om een 2.4 20v met ABS/VDC/ESP etc. uit 2004.

2
[156] Audio & andere electronica / Bose-systeem inbouwen
« Gepost op: 28 december 2017, 22:02:07 »
Juist. Ik wil graag een origineel Bose-systeem in mijn SW gaan bouwen en op de originele radio/navi aansluiten. Alle spullen liggen en al uitgevonden dat de bevestigingbeugels van de sub niet passen omdat ik een trekhaak heb. Italiaanse logica  ::)

Maargoed, al zoekend op het forum zie ik wel meer mensen die dat klusje wagen en dan verwijzen naar het "aansluitschema elders op deze site". Maar waar? Kan hem niet vinden... Iemand toevallig nog ergens een how to slingeren?

3
Aangeboden voor Alfa 156/159 / (bijna) alle onderdelen 156 SW facelift 2.4 20v
« Gepost op: 10 december 2017, 12:00:14 »
Omdat ik, om mijn dagelijks rijtuig op te leuken, een 156 Ti semi-sloper erbij heb gekocht (ik vul mijn projecttopic nog wel even aan) hou ik nu een hele berg onderdelen over. fRank heeft al wat spullen gereserveerd voor zijn opkalefaterproject, zoals de originele xenon. Het Ti-interieur zit uiteraard in mijn eigen auto en ik heb zelfs het dashboard overgezet. Het blok is een 2.4 20v, waar ik ook eea afgehaald heb om reserve te houden.

Mocht je nog iets nodig hebben, stuur maar een PB'tje.

De auto staat gewoon bij mij voor de deur in Nijmegen, dus onderdelen zijn daar af te halen. Verzenden kan ook, maar liefst ophalen.
- Parkeersensoren
- Airbags
- Voorkantje zonder koplampen
- Geweldig donkergrijs lederen interieur, heel weinig slijtage
- Overige interieurdelen
- Plaatwerk
- Etc etc

Martijn, Nijmegen, nul6vierdrie08acht61nul

4
Gezocht / Hemeltje SW GTA/Ti met schuifdak gezocht
« Gepost op: 28 november 2017, 16:26:16 »
Ik heb een complete sloop-Ti staan (waarover later meer) die ik helemaal aan het strippen ben voor onderdelen voor mijn dagelijks vervoer. Helaas kan ik vrijwel alles, behalve het hemeltje overbouwen, omdat mijn daily een schuifdak heeft. Omdat schuifdaken altijd lekken en ik hem weinig gebruik, heb ik even overwogen om de complete dakplaat over te zetten. Maar omdat net ff teveel is om thuis op de oprit te doen, laat ik dat idee maar varen. Ik wil echter wel heel graag die zwarte hemel in mijn auto hebben.

Daarom mijn vraag: wie heeft er nog een net hemeltje van eem Ti of GTA 156 SW liggen? Eventueel te ruil tegen allerlei andere onderdelen!

Martijn, Nijmegen, nul6vierdrie0acht861nul

5
[156] Exterieur / Hoogteverstelling ori xenon
« Gepost op: 06 november 2017, 16:24:31 »
De hoogteverstelling van mijn xenon was stuk en is door de garage van de vorige eigenaar "vastgezet". Ondertussen heb ik het euvel verholpen met een nieuw armpje op de hoogteversteller, maar die koplampen gaan na inschakelen niet meer als vanouds op en neer om de juiste stand te vinden, maar bewegen nog maar een heel klein beetje. Ik wil ze eigenlijk weer normaal laten functioneren, maar hoe doe ik dat? Ik kan eigenlijk niet eens de stelmotortjes vinden, maar deze doen wel een klein beetje hun werk dus die zijn niet afgekoppeld. Het is niet een kwestie van een stekkertje erin doen. Ik ga er vanuit dat die stelmotortjes ergens in het koplamphuis zitten, maar kan er ook geen goede tekening van vinden. Om ze open te schroeven heb ik een hele korte kruiskop nodig, maar die zit weer net niet in mijn assortiment... Iemand dit probleem wel eens aan de hand gehad?

6
Zijn er kant en klare relaisjes in de handel voor een comfortstand op de richtingaanwijzers van een 156? Dus aantikken is 3x knipperen?

Ik heb tussen de 156 in vele auto's gereden waarin dat zat en ben er erg mee verwend geraakt...

7
[156] Interieur / Airbaglampje
« Gepost op: 25 oktober 2017, 10:50:41 »
Omdat mijn accuklemmen niet zo best meer waren heb ik een paar keer gehad dat met starten de hele zaak eruit vloog. Op contact zetten ging normaal, maar na het verder omdraaien van de sleutel is alles dood en blijft dat ook. Een beetje draaien en wiebelen aan de klem (zo los zitten ze, en verder vast gaat niet) en hup, weer stroom en ook weer prima starten. Nou kwam dat de laatste tijd ineens vaker voor. De ene keer sprong het airbaglampje aan nadien en de twee keren erna was/bleef het lampje gewoon uit.

Nieuwe klemmen gekocht en gemonteerd, probleem met uitvallen opgelost. Maar nu is het airbaglampje opeens weer aan. Voor montage was hij nog netjes uit. Beetje jammer.

Uitlezen en resetten gaat nog even niet, moet nieuwe software hebben. Is er een andere manier om het lampje uit te krijgen? Ik ben er bijna zeker van dat het gewoon een storing ivm te lage spanning is, dus dat lampje moet uit kunnen en uit blijven.

8
[156] Interieur / Stuurlogo vervangen
« Gepost op: 20 oktober 2017, 00:53:16 »
Weet iemand hoe het stuurlogo te vervangen? Gewoon eruit pielen of het hele kapje eraf, airbag weghalen en daarachter nog iets losmaken?

9
Aangeboden voor Alfa 156/159 / GTA-velgen
« Gepost op: 20 oktober 2017, 00:37:35 »
Originele GTA speedlines. Ze hebben wat stoeprandschades en de lak is slecht. Opknappers dus. Wel recht (eentje is gericht) en met zo goed als nieuwe zomerbanden (2x Hankook, 1x Laufenn en 1x Novex). Naafkapjes zijn er ook bij.

€ 300

Martijn, Nijmegen, 0zes43nul88zes10

10
Gezocht / Achterbumper 156 SW fl en meer gezocht
« Gepost op: 29 september 2017, 12:21:55 »
Heeft iemand toevallig nog het volgende liggen en wil er wel vanaf:

- achterbumper van een 156 SW facelift, liefst in 639A Grigio Kafla, met (gaten voor) parkeersensoren
- pookknop leer van een 2.4 20v in nette staat (159 past ook?)
- zwart Ti-hemeltje en stijlen 156 SW, met schuifdakgat
- stuurtje 156 facelift/Ti in een mooie staat
- 17" velgen van een GT 3.2 of 17" GTA spaakvelgen in nette staat en liefst met goede banden gevonden
- rechter buitenspiegel 156 in kleur (maakt niet uit welke) gevonden
- zwarte tellers 156 facelift diesel gevonden

Roep maar!

Martijn, Nijmegen, nul6 vier3nul88zes1nul

11
Gezocht / Wissermotortje achter 156 SW gezocht
« Gepost op: 18 september 2017, 09:51:45 »
Zoals de titel aangeeft. De mijne is ermee gekapt en krijg ik niet meer aan de gang.

Martijn, Nijmegen, nul6 vierdrienul88610 of PB.


12
[156] Exterieur / Veerpootbrug achter 156 SW
« Gepost op: 13 september 2017, 16:03:02 »
Zijn er ervaringen met een veerpootbrug achter in een 156 SW facelift? Ik lees dat ie aangepast (ingekort) moet worden, maar niet hoe/waar. Ik heb een verstelbare van Wiechers op het oog (bij alfisti).

13
[156] Exterieur / Bilstein B6/B8, Eibach of toch iets anders
« Gepost op: 13 september 2017, 15:54:46 »
Sinds ik mijn oude 2.4 20v weer terug heb, sta ik weer te popelen om hem weer verder naar mijn hand te zetten. In de 520 dagen dat ie bij me weggeweest is, is er eigenlijk niet veel aan veranderd. Vlak voor ik hem weer terugkocht, zijn er een aantal budget-maatregelen genomen om hem door de apk te trekken. Ik mis nu mijn Pirelli's, die zijn vervangen voor Chinese gerecyclede vuilniszakken (vooral achter een drama) en de achterste schokdempers uit de mooie set GTA-veren en -dempers die ik destijds van Arjan heb overgenomen hadden last van doorgeroeste schotels dus zijn vervangen. Geen idee voor wat, maar de achterste draagarmpjes zijn ook gedaan en daar staat "Moog" op. Dat belooft dus weinig goeds.

Daarom zit ik erover te denken een complete, nieuwe set veerpoten voor en achter te kopen. Ik twijfel alleen nog welke. Op de site van Alfisti staan meerdere opties, zoals de Eibach-Bilstein combinatie "sportiva" met B6 en "corsa" met B8. Ik zit niet te wachten op enorme verlagingen, de GTA-set stond mijn auto eigenlijk perfect naar mijn zin. Dus zou B6 voldoende moeten zijn.

Maar is B6 met Eibach veren wel zwaar genoeg voor een 156 SW 2.4 20v? Prijstechnisch is het in ieder geval erg netjes, met 639 euro. Zonder toplager voor zo te zien. Maar in ieder geval stukken goedkoper dan een schroefsetje.

Wat zijn de ervaringen en wat is er als alternatief aan te dragen?

14
Gezocht / 156 2.4 20v of 2.5 V6 gezocht
« Gepost op: 22 juni 2017, 14:40:36 »
Sjongejongejongejonge, het valt nog niet mee....... Ik ben al een tijdje op zoek naar een 156 V6 of 2.4 20v facelift, SW of berlina maakt niet uit, handbak, in een leuk kleurtje en in originele of licht aangepaste staat. Ik kijk in NL, maar ook in Duitsland en België. Ik kijk al minstens 3 maanden, maar er is nog altijd niets voorbij gekomen dat me aanstaat.

Talloze 156's V6 van voor de facelift te vinden in allerlei prijsklassen, maar die vind ik gewoon niet mooi. Ik zoek een facelift. 2.4's wel, maar ook daarbij vallen de duurste exemplaren vaak net zo tegen als de goedkopere met gebreken.

Wie heeft nog zo'n ding staan en is genegen die te verkopen? Laat het me maar weten!

UPDATE: inmiddels heb ik enkele proefritten gemaakt waaronder in mijn oude liefde 2.4 20v en dat heeft me doen besluiten mijn zoektocht uit te breiden met de 20 klepper. Proefrit was als thuiskomen ;D Motorkarakteristiek van zo'n dikke diezel spreekt me enorm aan.

Mocht je dus een V6 facelift of 2.4 20v "over" hebben, laat het me maar weten. Gewoon alles aanbieden ;-)

Martijn, Nijmegen, 06vierdrienul88zes10 of PB!

 party

15
Ik heb nog het een en ander aan spullen over na de verkoop van mijn 156. Hoef er niet de hoofdprijs voor, het ligt in de weg.

Mistlamp €15


Smoorklep origineel 16v/20v €15Beide katalysatoren van een 20v, de grootste past ook op alle andere diesels €75


Stabilisatorstangen origineel 20v (passen op alle types, upgrade voor 1.6/1.8?) voor en achter, met verbindingsstangen €20


Vacuum verdeeldoosje inclusief slangetjes €15
(foto op aanvraag)

Martijn, Nijmegen, 06vierdrienul88zes10

Pagina's: [1] 2 3