Auteur Topic: fluitje?  (gelezen 1005 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline rembo

  • *****
  • Berichten: 640
  • Geslacht: Man
  • AR156 Club
    • Bekijk profiel
fluitje?
« Gepost op: 08 juni 2004, 20:06:58 »
ik heb sinds gisteren (tenminste dat denk ik....) een fluit in de muziek als ik optrek of gasgeef.... dit zou de bekende storing zijn of niet?

ps. is het probleem opgelost als ik er een ontstoorder tussenzet?

ps2.ik heb nu al diverse massapunten geprobeerd en dat maakt nx uit, kun je trouwens meten hoe goed/veel massa je hebt????

Offline Edwin156

  • *****
  • Berichten: 836
  • Geslacht: Man
  • [lid nr. : 178]
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #1 Gepost op: 08 juni 2004, 20:15:15 »
Ik heb hetzelfde... kabels gescheiden gelegd -> Pluskabel langs de kant van de accu naar achter (links), speakerkabels ook links en RCA kabels rechts. Massapunt achter bij het achterlicht. Ik hoor het alleen als ik m'n oor tegen de tweeter houd. Het ruist ook als de motor niet aan staat en ook als de radio op pauze staat.

Heb nog geen idee hoe ik dit ga oplossen.  :-\
Administrator

Offline rembo

  • *****
  • Berichten: 640
  • Geslacht: Man
  • AR156 Club
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #2 Gepost op: 08 juni 2004, 20:18:27 »
nou ik hoor het vanachter geloof ik???

ps. ook netjes versterker en power kabel apart liggen maar de speakerkabel ligt wel langs de power is dit een probleem?

Offline Edwin156

  • *****
  • Berichten: 836
  • Geslacht: Man
  • [lid nr. : 178]
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #3 Gepost op: 08 juni 2004, 20:21:44 »
Ik ga binnenkort langs de caraudiozaak en gebruik hun werkplaats om te testen... alle kabels buitenom leggen en kijken of het dan weg is  ::)
Administrator

animal

  • Gast
Re:fluitje?
« Reactie #4 Gepost op: 08 juni 2004, 21:07:53 »
als dat zo is dan ligt het ergens anders aan, je hu of aansluiting daarvan, check alle aansluitingen

Offline alfamania

  • ******
  • Berichten: 1118
  • Alfa Romeo 159 SW 16V
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #5 Gepost op: 08 juni 2004, 21:37:13 »
Voedingskabel apart van je cinch en luidsprekerkabel!
Dus cinch en luistersprekerkabel kunnen bij elkaar in de buurt liggen.

Mocht je nu nog last hebben van een fluittoon:
leg dan de massa van je HeadUnit naar hetzelfde massapunt van je versterker.
Dit doe je met een 1,5mm kabel vanaf je isoblok achter de HU.

Problem solved. :)
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."

"If you think education is expensive, try ignorance"

Offline Edwin156

  • *****
  • Berichten: 836
  • Geslacht: Man
  • [lid nr. : 178]
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #6 Gepost op: 08 juni 2004, 21:56:47 »
RCA en luidsprekerkabel mogen bij elkaar liggen??
Ik heb het expliciet nog aan de carhifiboer gevraagd en die zei toch echt dat ik de plusdraad aan de kant van de accu moest houden (links dus) en de RCA rechts moest leggen. De luidsprekerkabel moest ik ook links lagen....naast de plusdraad dus, niet naast de RCA's  :-\

Hmm ik zit net ff te kijken naar de showcase van animal op showyoursound... en zie ik nu goed dat hij de speakerkabels rechts heeft lopen, naast de RCA??
« Laatst bewerkt op: 08 juni 2004, 22:00:40 door Edwin156 »
Administrator

Offline toon17

  • ******
  • Berichten: 2739
  • Geslacht: Man
  • Lidje #17
    • Bekijk profiel
    • Keybridge Coverband
Re:fluitje?
« Reactie #7 Gepost op: 08 juni 2004, 22:22:06 »
Als je een voldoende afgeschermde cinchkabel neemt maakt 't niet uit dattie langs de luidsprekerkabels ligt.

Langs de voedingskabel vind ik persoonlijk iets gevoeliger om daar toch 'n hap stroom door gaat...

Trouwens Edwin, deze topic is al geruime tijd een zwaar discussiepunt tussen alle audiospecialisten op 't forum van SyS...
Volgens mij moet je gewoon eens zelf proberen om de cinch of rechts of links te leggen, misschien is dan je probleem opgelost.

Rembo, als je't alleen aan de achterste speakers hoort is het bijna zeker de achterste cinch die ergens niet goed is aangesloten...
Die stekkertjes moeten al maar 'n mm niet diep genoeg ingestoken zijn, en je hebt al problemen !

Gr.

T.  8) 8) 8)

Offline Edwin156

  • *****
  • Berichten: 836
  • Geslacht: Man
  • [lid nr. : 178]
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #8 Gepost op: 08 juni 2004, 22:42:18 »
Mijn RCA kabels liggen rechts 3x dubbel van Caliber (afgeschermd), ik heb buitenom al aparte RCA's gehad, dat lostte de storing niet op. Ik denk dat de volgende test is om de luidsprekerkabels buiten de auto om te leggen, als dat goed werkt moet ik de kabels verleggen naar rechts (langs de RCA) of door het midden van de auto...

Ik ga morgen wel weer even gebruik maken van de carhifiboer-werkplaats  ;D (en gebruik maken van hun testkabels!)
Administrator

Offline Rhodan

  • *****
  • Berichten: 698
  • Geslacht: Man
  • NU V70XC
    • Bekijk profiel
    • Rhodan's Homepage
Re:fluitje?
« Reactie #9 Gepost op: 08 juni 2004, 23:29:24 »
Leg je RCA kabels eens door de middenconsole. Liggen ze bij mij ook samen met de remote. speakers naar achteren liggen links en rechts door de dorpel en de voeding ligt links door de dorpel. Heb nergens last van. Massa zit bij mij overigens direct in het chassis geschroefd (dwarsbalk onder achterraam) werkt ook perfect.

Suc6
Rhodan
Nieuwe ride: Volvo V70XC 2.4T 200pk.

Offline stopie

  • ******
  • Berichten: 13929
  • Geslacht: Man
  • crashhhhhhhhhhh
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #10 Gepost op: 08 juni 2004, 23:30:31 »
Ik heb nog geen ruis ervaren op me install. Ik heb aan de kant van de accu mijn voeding liggen. Aan de andere kant 2x RCA en de speakerkabels voor links liggen links en de kabels voor rechterspeakers liggen rechts, lekker logisch :D geen storing.
Ik gebruik als massapunt het linkerachterlicht.

Ik heb er wel zo veel mogelijk op gelet, daar waar RCA en voeding elkaar tegen komen, dat ze elkaar loodrecht kruisen. ivm storing. Ik was positief verrast dat ik nergens last van had :)

Offline toon17

  • ******
  • Berichten: 2739
  • Geslacht: Man
  • Lidje #17
    • Bekijk profiel
    • Keybridge Coverband
Re:fluitje?
« Reactie #11 Gepost op: 08 juni 2004, 23:56:03 »
Zoals ik hierboven dus al zei, zelf wat zoeken en uitproberen, dan lukt 't wel...  ;D

Gr.

T.  8) 8) 8)

Offline rembo

  • *****
  • Berichten: 640
  • Geslacht: Man
  • AR156 Club
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #12 Gepost op: 09 juni 2004, 12:00:17 »
Als je een voldoende afgeschermde cinchkabel neemt maakt 't niet uit dattie langs de luidsprekerkabels ligt.

Langs de voedingskabel vind ik persoonlijk iets gevoeliger om daar toch 'n hap stroom door gaat...

Trouwens Edwin, deze topic is al geruime tijd een zwaar discussiepunt tussen alle audiospecialisten op 't forum van SyS...
Volgens mij moet je gewoon eens zelf proberen om de cinch of rechts of links te leggen, misschien is dan je probleem opgelost.

Rembo, als je't alleen aan de achterste speakers hoort is het bijna zeker de achterste cinch die ergens niet goed is aangesloten...
Die stekkertjes moeten al maar 'n mm niet diep genoeg ingestoken zijn, en je hebt al problemen !




Gr.

T.  8) 8) 8)
wat houdt dat in dan die cinch?
« Laatst bewerkt op: 09 juni 2004, 12:00:46 door rembo »

Offline alfamania

  • ******
  • Berichten: 1118
  • Alfa Romeo 159 SW 16V
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #13 Gepost op: 09 juni 2004, 12:16:31 »
Ehum ::)

Dat zijn de kabels die van je HU naar de versterker lopen.
:--------:  
:--------:
2x als het goed is, en daaraan zitten 'stekkers'.
En dat type stekkers noemt men: Cinch-connectors
En die moeten dus overal goed contact maken.
En die moeten dus niet naast je voedingskabel liggen.
En ze moeten van het type 'minstens dubbel afgeschermd' zijn.

En nog maar weer eens:
Mocht je nu nog last hebben van een fluittoon:
leg dan de massa van je HeadUnit naar hetzelfde massapunt van je versterker.
Dit doe je met een 1,5mm kabel vanaf je isoblok achter de HU.
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."

"If you think education is expensive, try ignorance"

Offline rembo

  • *****
  • Berichten: 640
  • Geslacht: Man
  • AR156 Club
    • Bekijk profiel
Re:fluitje?
« Reactie #14 Gepost op: 09 juni 2004, 12:50:07 »
ok thnx ik zal eens alles controleren