Auteur Topic: geen vermogen op g3  (gelezen 162 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline carlosjose

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 7
    • Bekijk profiel
geen vermogen op g3
« Gepost op: 12 december 2017, 19:54:30 »
soms, heel soms heb ik geen vermogen op gas. en dan ineens is het er weer......  uitlezen geeft geen storing. rara politiepet.

ook heb ik onder het gasklephuis een "zuigend" geluid bij gas geven, echter alleen bij het gas geven, eenmaal gas ingetrapt naar 1200 of 500 tpm is het geluid weg.

het betreft een 1.8 cf2 dus met gaskabel. een 'vriendin' van mij heeft een 145 staan met hetzelfde type blok 1.8 cf2, en heeft ook dat zuigende geluid waarbij de toeren even terug vallen.

wie oh wie heeft de verlossende antwoorden.....

Offline brinkerik

  • ******
  • Berichten: 2304
  • Geslacht: Man
  • Moi
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #1 Gepost op: 12 december 2017, 22:40:54 »
gas,   ik heb er 3 jaar me gestoeid met een vrij jonge 147..  Zal er denk ik geen fan van worden.

Belangrijk:   Bobine`s , Bobine kabels,  Bougie`s..   

Wat is de staat van deze componenten?    Als je gaat uitlezen, krijg je dan foutcode`s? ook als je een stukje autobahn snelheden aanhoud?
« Laatst bewerkt op: 12 december 2017, 22:41:31 door brinkerik »
Alfa 159  2.4 JTDm

Offline Ronker

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 31
  • Geslacht: Man
  • Best besmettelijk, dat Alfa virus.........
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #2 Gepost op: 13 december 2017, 12:32:16 »
Heb je een Vialle Lpi instalatie? Zoja, hoor je de pomp in de tank lopen? Die hebben er een handje van om voordat ze de geest geven zwaar te gaan lopen. Als je dan wat extra brandstof vraagt kan het soms even duren voordat er weer voldoende druk is opgebouwd met een dip in vermogen tot gevolg.
156 2.5 V6 24v 6 bak, hard, laag en donker
156 FL SW 1.9 Jtd, ruim, zuinig en soepel

Offline carlosjose

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 7
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #3 Gepost op: 13 december 2017, 16:19:53 »
pomp is niet hoorbaar, bougies, bougiekabels en bobines zijn nieuw

en ja vialle, onderbreek relais is ook vervangen

Offline alfredp

  • **
  • Berichten: 40
  • Geslacht: Man
  • AR156 Club
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #4 Gepost op: 13 december 2017, 18:54:54 »
Scheur in het inlaatrubber ?

Offline carlosjose

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 7
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #5 Gepost op: 13 december 2017, 19:45:06 »
nope......

Offline Denzel

  • ****
  • Berichten: 187
  • Geslacht: Man
  • kan niet...? tuurlijk wel!
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #6 Gepost op: 14 december 2017, 00:08:34 »
Als je de pomp niet hoort dan is het niet goed volgens mij. Als je je auto gaat starten en je zet het contact aan dan zou je de pomp moeten horen draaien (druk opbouwen). en zo'n soort geluid mag hij ook maken als de motor aanstaat
(bij vialle lpi dan)

Offline Arcblizz

  • *****
  • Berichten: 629
  • Geslacht: Man
  • Nil volentibus arduum
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #7 Gepost op: 14 december 2017, 19:30:52 »
is het gas filter al eens vervangen?
AR156C#1830 - mijn PP
www.freddycane.com
GT 3.2v6 met Madeno onderstel en Madeno getuned, CsC duplex.

Offline carlosjose

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 7
    • Bekijk profiel
Re: geen vermogen op g3
« Reactie #8 Gepost op: Gisteren om 10:16:52 »
gasfilter..... eerlijk gezegd nog niet naar gekeken.....
vanmiddag eens zoeken naar dat ding, zal ergens bij de ringtank zitten gok ik....

thx