Auteur Topic: Dynamo 156 GTA  (gelezen 304 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jochem156

  • ***
  • Berichten: 83
    • Bekijk profiel
Dynamo 156 GTA
« Gepost op: 19 juni 2017, 21:54:01 »
Welk type dynamo zit er onder een GTA, en wie heeft er nog 1 liggen! Staat is onbelangrijk, word toch gereviseerd.

Offline bullettooth

  • ******
  • Berichten: 1648
  • Geslacht: Man
  • Toon op 't Root
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #1 Gepost op: 19 juni 2017, 23:39:09 »
Ik heb er nog 1 liggen van een V6! Das dezelfde.
Alfa's in het heden:
155 WB V6 Q2
156 SW GTA Q2

Alfa in het verleden:
156 1.8 2.0 TS SW Q2
156 1.8 TS
156 1.8 TS SW G3
75 2.0TS '91
155 SB V6
155 2.0TS
75 2.0TS '90
33 1.7 16V

Offline Jochem156

  • ***
  • Berichten: 83
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #2 Gepost op: 20 juni 2017, 06:41:16 »
Ik heb er al een gevonden.. Dank u

Offline Jochem156

  • ***
  • Berichten: 83
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #3 Gepost op: 08 juli 2017, 14:20:20 »
Ik heb er nog 1 liggen van een V6! Das dezelfde.
Das niet helemaal waar. Zit nu dus met een verkeerde dynamo.

Tazio

  • Gast
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #4 Gepost op: 08 juli 2017, 20:07:12 »
Zit het verschil niet gewoon tussen een fase 2 en fase 3?

Offline Pjotr 156

  • ******
  • Berichten: 12200
  • Geslacht: Man
  • Keep that engine alive
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #5 Gepost op: 08 juli 2017, 22:35:12 »
Das niet helemaal waar. Zit nu dus met een verkeerde dynamo.

ander merk mss maar hij zou wel moeten passen


Offline Pjotr 156

  • ******
  • Berichten: 12200
  • Geslacht: Man
  • Keep that engine alive
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #6 Gepost op: 08 juli 2017, 22:37:33 »
Zit het verschil niet gewoon tussen een fase 2 en fase 3?

het is geen moderne rommel met canbus en codering wat je niet zomaar kan vervangen zonder computer

Offline Jochem156

  • ***
  • Berichten: 83
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #7 Gepost op: 10 juli 2017, 21:49:00 »
De dynamo van een 2.5 is anders als een 3.2 dynamo, heb het nu aan de lijve ervaren. Is dikker als van de 3.2, wel beide bosch trouwens.. en het zal vast allemaal passen, maar het hoort niet.

Offline Jochem156

  • ***
  • Berichten: 83
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #8 Gepost op: 10 juli 2017, 21:50:00 »
het is geen moderne rommel met canbus en codering wat je niet zomaar kan vervangen zonder computer
Idd het was idd zoiets.

Offline sanscorp

  • Moderator
  • *
  • Berichten: 12000
  • Geslacht: Man
  • 5 euro?
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #9 Gepost op: 16 juli 2017, 09:57:47 »
Dat kan dus niet.. er hoeft niets ingeleerd te worden bij het vervangen van een alternator
« Laatst bewerkt op: 16 juli 2017, 11:47:56 door sanscorp »

Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8v
  Azzuro Gabiano 693, bj. nov. 2002.

Offline Jochem156

  • ***
  • Berichten: 83
    • Bekijk profiel
Re: Dynamo 156 GTA
« Reactie #10 Gepost op: 16 juli 2017, 11:46:48 »
Dat kan dus niet.. er hoeft niets ingeleerd te worden bij her vervangen van een alternator

Nee idd is gewoon plug en play