Alfa Romeo 147/156/159/GT Club Forum

Technisch 156 => [156] Exterieur => Topic gestart door: Fur op 12 februari 2020, 11:06:40

Titel: Krakende ophanging... is niet altijd de ophanging: plaatsen veerpoot brug.
Bericht door: Fur op 12 februari 2020, 11:06:40
Na mijn uitstapje naar Circuit zolder een week of wat geleden had ik ineens een bizar gekraak dat vanuit de ophanging leek te komen. Nou wist ik dat de onderste draagarmen aan vervanging toe waren (en dat dat gekraak kan veroorzaken is bekend) het gekraak leek ook van die kant afkomstig te zijn. Smeren met super kruipoolie gaf slechts tijdelijk een beetje soelaas. Intussen had ik ook al een veerpootbrug besteld. Het verschil tussen voor en na is dag en nacht. Met de veerbrugpoot geplaatst is het gekraak voor 90pct weg. Draagarmen moeten nog steeds vervangen worden maar dat schuift nou weer een paar maandjes op.

Ik heb via ebay.co.uk een veerpootbrug besteld van rallyshop international (een pools bedrijf) , voor nog geen 80 euro inclusief verzendkosten krijg je een strak gelakt en gelaste brug.

Bevestigingsproces is eenvoudig:

Opmerking: soms lees je terug dat je het beste kan monteren met een wiel op de stoep maar dat lijkt me niet handig omdat je dan mogelijk je uitlijning verpest. Als je een wiel op de stoep zet heb je kans dat er iets een klein beetje verschuift zodra je het losdraait en dan kan je daar weer gezeur van krijgen mbt bandenslijtage of stuurgedrag enzo.

     -
(https://i.postimg.cc/hJG07gzt/veerpootbrug.jpg) (https://postimg.cc/hJG07gzt)

Legenda:
Rode Pijl: let op hier loopt een kabeltje opaasen dat het niet klem komt tussen je motorsteun bevestiging en je veerpootbrug.
Groene pijl: Remvloeistofreservoir, moet dus een klein stukje naar voren en beneden past net niet onder deze brug, tijdelijk vast getierapd
Oranje pijl: Kabelhoudertje zit dicht tegen de veerpoot aan, ruimte maken voor de brug door een stukje van de houder af te knippen.