Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Van Binsbergen

Pagina's: [1] 2 3 ... 76
1
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: T hok..
« Gepost op: 11 augustus 2018, 15:09:38 »
Hoe lang geleden heeft Mark deze auto eigenlijk weg gedaan?

2
Gezocht / Re: Gezocht linker voorveer 159 3.2 ti
« Gepost op: 11 augustus 2018, 15:06:33 »
Mailtje sturen naar qverde.nl waarin je je chassisnr. doorgeeft. ;)

3
Chit chat / Re: DIESELGATE draait door
« Gepost op: 20 juli 2018, 19:51:46 »
Waar komt je kennelijke dieselhaat eigenlijk vandaan? Een milieugekkie kun je niet zijn, anders zou je niet in een bijna 300 gram CO2 per km. uitstotende V6 rijden. ::)

4
Jammer dat je 'm alweer weg doet na maanden stad en land afgezocht te hebben naar een fatsoenlijke 2.4...

5
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: Even voorstellen.. II
« Gepost op: 27 juni 2018, 09:15:23 »
Mooie auto, is voordat jij hem kocht tig keer van eigenaar gewisseld. Is van de eigenaar van Alfa Lusso in Staphorst geweest, daarna van iemand uit het oosten (omgeving Enschede), toen iemand uit Luttelgeest en nu jij. Echt iets van 4 eigenaren in 1 jaar tijd dus. Hopelijk blijft ie nu wat langer in bezit en krijgt de auto de aandacht die hij verdient. Wel jammer dat de mooie 17-inch GT-velgen er niet meer onder zitten, die staan goed.

6
Chit chat / Re: "Leden van toen?"
« Gepost op: 13 juni 2018, 12:55:02 »
Oei, dat ziet er niet heel lekker uit inderdaad. Jammer, maar goed om te lezen dat er weer iets moois van gemaakt gaat worden :D

7
Chit chat / Re: Zou je nog een diesel kopen?
« Gepost op: 12 juni 2018, 21:24:37 »
 Hahaha Hahaha Hahaha

8
Chit chat / Re: "Leden van toen?"
« Gepost op: 12 juni 2018, 11:08:36 »
preek overigens Flippy ook nog regelmatig.
Heeft zijn V6 laatst verkocht trouwens na een flinke smak werk.

Wat jammer, hij had 'm toch helemaal als nieuw gemaakt? Ik weet nog dat hij toen door heel veel pech (multiriem) distributieschade op had gelopen, maar hoe de auto dan nu een hok heeft kunnen worden zoals Christiaan Z zegt? ???

9
Chit chat / Re: Zou je nog een diesel kopen?
« Gepost op: 12 juni 2018, 11:03:46 »
Als je niet veel (snelweg)kilometers maakt kan een roetfilter wel degelijk problemen geven.
Het vangt dan wel de roetdeeltjes op en slaat deze op maar is op een gegeven moment verzadigd en dient dan leeggemaakt te worden (HALLO NU KOMT HET DUS ALSNOG IN DE LUCHT HE, LEEST U MEE?).

Je hebt helemaal gelijk dat je inderdaad problemen kunt krijgen als je het regeneratieproces te vaak onderbreekt. Maar ik ga er even vanuit dat iemand die veel korte afstanden rijdt geen diesel koopt, wellicht is dat een onterechte gedachte? Voor wat betreft het alsnog in de lucht komen: de in het DPF opgevangen roetdeeltjes worden onder zeer hoge temperatuur verbrandt (vandaar dat er ook extra diesel wordt ingespoten) zodat het overgrote deel juist niet in de lucht belandt. Als dat niet zo zou zijn, waarom zouden er dan roetfilters bestaan? Zou dan toch niets toevoegen?

Citaat
ALS ik zeg als, men daadwerkelijk iets aan de luchtkwaliteit wil doen is lucht- en scheepvaart om te beginnen al een grote stap.
Maar nee dat kan uiteraard niet want dan kom je aan de portemonnee van de grote jongens die weer hun connecties hebben bij t ministerie, en dat werkt voor de industrie idem.
Die pakken dan gewoon hun boeltje op en gaan in oekiewoekiestan zitten met hun vies fabriekje als ze hier teveel tegenwind krijgen, dahaag nederland...

Gaat gewoon om geld GT, en verder om niks. En waar halen we dat t makkelijkst?
Juist bij de makke schapen.Dit keer de automobilist, binnen nu en tien (?) jaar bij de huizenbezitter omdat ie nog een gasgestookte cv heeft (en dat mag niet he koos?) Gewoon knaken rapen is het..

Hier ben ik het helemaal mee eens, roep ik ook al jaren. Het is natuurlijk van de zotte dat je voor een paar tientjes naar Barcelona kunt vliegen, terwijl de CO2-uitstoot van vliegtuigen ongekend is. Zolang vliegen zo goedkoop blijft, zal het probleem met de luchtkwaliteit niet opgelost gaan worden. Schepen verbranden op volle zee diesel waar afval-gifstoffen doorheen gemengd zitten, het behoeft geen uitleg wat de milieu-effecten daarvan zijn. Kan allemaal maar. Auto's zijn maar voor een zeer beperkt deel verantwoordelijk voor de luchtverontreiniging, maar omdat het inderdaad zo lekker makkelijk is krijgen de automobilisten de schuld en wordt daar het geld geïnd. >:(

10
Chit chat / Re: Zou je nog een diesel kopen?
« Gepost op: 09 juni 2018, 11:55:10 »
Ik snap nog steeds niet waarom je het DPF zou verwijderen. De enige reden om het te doen is om in de toekomst eventuele problemen met het roetfilter (en dus: kosten) te voorkomen. Puur een kwestie van centjes besparen ten koste van de gezondheid van je medemens. Wat mij betreft het toppunt van egoïstisch gedrag. Maar ieder z'n ding.

"Fijnstof is schadelijk voor de gezondheid. Om de uitstoot van fijnstof door dieselvoertuigen te verminderen zijn moderne personen- en bestelwagens met dieselmotor voorzien van een gesloten roetfilter. De introductie van dit roetfilter heeft ervoor gezorgd dat fijnstofemissies van deze wegvoertuigen in de praktijk met 95 tot 99% zijn gedaald." (bron: website TNO)

Bovendien:

"Aan roetfilterproblemen ligt dus meestal een andere oorzaak dan een defect roetfilter. Met het verwijderen van het roetfilter wordt wel het gevolg, maar niet de oorzaak van de klacht weggenomen." (bron: website Squadra Tuning)

En nee, ik ben niet anti-diesel. Ik rijd er zelf immers ook op. Sterker nog, heb net m'n diesel ingeruild voor opnieuw een diesel. ;)

11
Distributie + waterpomp kost € 464 bij Len Jansen in Voorburg. Altijd waterpomp mee vervangen bij de 1750 TBi, zijn weleens problemen mee. Voor dat geld zou ik niet zelf gaan lopen klooien... ::) Mooie 159 trouwens, gaaf kleurtje ook! :ok:

12
Chit chat / Re: DIESELGATE draait door
« Gepost op: 13 april 2018, 09:48:42 »
En ons aller Fiat gooit tegen de regels in nog ff opnieuw een diesel in een stokoud model:

https://www.autoweek.nl/nieuws/fiat-punto-weer-met-dieselmotor-te-krijgen/

Hoezo tegen de regels in? ::) Dit blok voldoet namelijk aan de geldende Euro 6-norm.

En tja, gedoemd als dieselaars... Als de overheid écht het beste met het milieu voor zou hebben gehad, zou men allang de accijnzen op benzine fors verlaagd hebben. Maar zolang het zoveel voordeliger is om met een hoog jaarkilometrage diesel te rijden blijf ik gewoon dieselen.

Laat ze ook eens de goedkope vluchten aanpakken. Vliegtuigen stoten enorm veel CO2 en allerhande andere schadelijke stoffen uit, maar je kunt gewoon voor een tientje of 3 naar Barcelona vliegen. ::) En wat te denken van de scheepvaart, waar men allerhande giftige stoffen door de diesel heen mengt om ze op die wijze te kunnen verbranden op de open zee? Wordt niets mee gedaan! Het is een grote hypocriete bende, allemaal bedoeld om de kosten (lees: opbrengsten voor de schatkist) weer bij de automobilist neer te kunnen leggen. De auto's van tegenwoordig zijn veel schoner dan pakweg 10 of 20 jaar geleden en toen hoorde je er niemand over. Die hele hype is pas van de laatste jaren.

13
Chit chat / Re: GTA versies en de occasion prijzen
« Gepost op: 14 maart 2018, 14:55:38 »
Die is helemaal niet verkocht als je het mij vraagt. Bij die adverteerder staat vrijwel standaard 'verkocht' op foto 1, maar dat lijkt een foutje. Staat er namelijk ook bij advertenties die pas net op marktplaats geplaatst zijn. Even bellen bij interesse dus. ;)

14
Chit chat / Re: Weg frustraties
« Gepost op: 02 februari 2018, 10:27:23 »
Andere grote ergernis zijn inderdaad vrachtwagens die tijdens de drukke ochtendspits met een paar kilometer per uur verschil hun voorligger in gaan halen. Als daar nou eens enorme boetes op zouden komen te staan zou het fileprobleem al een stuk kleiner worden denk ik. Sowieso verbaas ik me regelmatig over de enorme hoeveelheid vrachtverkeer 's ochtends op de A28 tussen Groningen en Zwolle.

15
Chit chat / Re: Weg frustraties
« Gepost op: 01 februari 2018, 19:02:01 »
En ik rijd dat stuk ook best vaak en erger me dood als op het 3baans gedeelte rijd en netjes rechts houd en met net geen 130 op de teller constant word ingehaald door auto`s die 2 km harder rijden en mij zo beletten naar links te gaan terwijl de linker baan helemaal vrij is.
En aan auto`s die maar links blijven rijden en mij telkens klem rijden achter een vrachtwagen en bij langzaam rijdend verkeer het vertikken om een gaatje te laten dat ik ook naar links kan.

Ik zit zelf 45 à 50k per jaar op de weg en precies dit is ook mijn grootste ergernis. Het is zo ontzettend irritant als mensen het inzicht niet hebben om even een toefje gas bij te geven zodra duidelijk is dat ze iemand op die manier klem aan het rijden zijn >:(

Pagina's: [1] 2 3 ... 76