Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Christiaan Z

Pagina's: [1]
1
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / T hok..
« Gepost op: 12 juli 2018, 21:57:44 »
Hier is ie dan  :P  Het was eigenlijk de bedoeling om mijn GT af te rijden, maar toen deze te koop kwam moest ik wel.. ook al is het een groot project om de auto weer betrouwbaar en netjes te krijgen.De motorkabelboom is inmiddels vervangen na onderstaand akkefietje  :PDit was de GT die moest wijken voor de 156, uiteindelijk binnen een week kunnen verkopen (op 4 thuiskomers)


2
Banden en velgen / Wat voor velgen zijn dit?
« Gepost op: 02 februari 2015, 23:16:09 »
Kom deze velgen elke keer weer tegen op ebay, maar ben er nog niet achtergekomen waar ze onder geleverd zijn. Het lijkt origineel Alfa Romeo, maar zoeken op het onderdelen nummer levert weinig op..


3
[156] Interieur / Lekkage
« Gepost op: 26 juli 2013, 14:57:44 »
Na een kleine regenbui trof ik dit gisteravond in mijn auto aan, na een gieter leeg te hebben gegooid over de voorruit kwam het water al vrij snel van boven het koppelingspedaal naar beneden. Iemand enig idee waar het vandaan kan komen? Ik vermoed zelf dat het het parafaan afvoer rubber is, deze gooide het water er voor de isolatie uit, maar de isolatie was ook aan de achterkant nat. Verder is er niks vreemds te zien onder de parafaan, geen bladeren gaten of roest. Achteraf maar goed dat ik het te druk heb gehad om het interieur weer in te bouwen, anders was de roest net zo hard weer terug gekomen.het afvoertje dat onder de parafaan zit4
Motorisch archief (oudere berichten tot midden 2017) / Koppakking?
« Gepost op: 26 februari 2013, 16:25:33 »
Een aantal weken geleden liep mijn motor warm in de file terwijl het buiten -14 graden was, dit bleek te komen omdat er nauwelijks meer koelvloeistof in het opslagtankje zat. Na het bijgevuld te hebben ben ik het verbruik in de gaten gaan houden, samen met de oliedop. Vandaag was het niveau een stuk gedaald (~1cm) en zag de dop er zo uit:Het enige dat dit kan zijn is de koppakking neem ik aan? Zo ja, zou het financieel verantwoord zijn om het ding uit elkaar te laten trekken? De distributieriem zit er sowieso al aan te komen, dus dat drukt de bijkomende kosten al iets.

5
Hallo,

Ik ben sinds vorige week in het bezit van een Alfa Romeo 156 2.5 V6 uit 1999, na een tijdje als stille volger onder een random account naam toch maar besloten lid te worden en me voor te stellen op het forum.

Waarom een Alfa, die vraag heb ik al vaak gehoord, en als je de vele foto's van Jan en Alfachirurg bekijkt ga je zelf toch ook wel twijfelen. Uiteindelijk toch de beslissing genomen om lak te hebben aan alle doem verhalen en een budget apart te houden voor het geval er toch een roest monster op duikt. Na een aantal maanden gezocht te hebben en me verdiept te hebben in de auto en zijn vele probleempjes heb ik toegehapt op een zilveren v6 bij Wim Prins in Nunspeet. De auto behoeft aan de buitenkant zeker wat aandacht, maar was technisch voor zover vast te stellen redelijk tot goed (voor verkoop is er nog het een en ander aan vervangen). Voor aankoop de bodem gechecked voor zover het kon, met een schroevendraaier alle bekende punten bij langs gelopen en geen gaten kunnen vinden. Dezelfde dag nog de knoop doorgehakt, en de auto een week later opgehaald.

Na aankoop verschillende dingen los getrokken om een beter idee te krijgen van de algehele staat van de auto. Onder de mat aan de bestuurderszijde toch nog wat oppervlakkige roest gevonden, binnenkort het hele interieur er maar eens uit trekken om de rest te bekijken.To do lijstje;
- Paravan demonteren en het pollenfilterhuis checken op water doorlating
- Terug verhogen naar sportpakket hoogte (Dit wordt nog gedaan door Wim Prins, is tijdens de aankoop afgesproken)
- Roest behandelen
- Hoedenplank speakers verwijderen
- Remmerij upgraden > 166 Brembo's

Updates:
- Rood Momo leer
- GT 3.2v6 velgen (GT velgen voor de winter)
- Madeno (GTA) einddemper
- Eibach -30mm
- Face lift Venturi's, tellerkokers & deurgrepen
- GTA look koplampen
- Luchtgaatjes in de bodem dicht gelast + roest behandeld
- Gas installatie (alleen jammer dat ie het niet doet  :-X)
- Siliconen radiatorslangen
- GTA hemel + nieuwe facelift hoedenplank
- RVS middenpijp

Vervangen:
- Radiator
- Dempers rondom
- Distributieriem + waterpomp (staal) (april 2013)
- Multiriemspanner (maart 2014)
- Paravaanplaat
- Draagarmen + alle stabi stokjes
- Olie + filters
- Nieuw hart + logo voor & achter

Staat bij aankoop
Huidige staat


Pagina's: [1]