Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Martijn_vK

Pagina's: [1] 2 3 ... 64
1
Chit chat / Re: Hoe rijdt een 147/156 /159 met selespeed?
« Gepost op: Vandaag om 09:40:08 »
Van wat ik dus begrepen heb is dat selespeed geen volledige (zelfstandige) automaat is. Het systeem koppelt en ontkoppelt, maar je bedient wel een pook. Daar kan ik mee leven. Ik wil ook niet soort van autonoom autorijder worden waarbij ik dus alleen maar gas geef en af en toe rem.
Maar dat schakelen middels selespeed, gebeurt dat soepel of is het schokkerig.. ik bedoel merk je dat het systeem echt koppelt en ontkoppelt? Of is dit ook weer afhankelijk van in wat voor staat voertuig verkeert?  ;D

Ik denk dat je Selespeed nu verwart met Q-tronic.

Selespeed is een gerobotiseerde handbak (5 versnellingen). Hij koppelt en ontkoppelt niet alleen zelf maar schakelt ook zelf. Je kan hem wel zelf met het pookje of de knoppen achter het stuur schakelen, maar dat hoeft niet. Dit systeem zat op de 2.0 TS/JTS en op de GTA.

Q-tronic was te krijgen op de 2.5 V6 en was een ouderwetse 4-traps automaat, welke je zelf ook kon schakelen. Zelfs met een soort schakelpatroon alsof het een handbak is.

2
Ach, het is en blijft vaak een welles nietes spelletje.
Bij mij :

- Auto stuurt zwaar, slang geknapt van stuurbekrachtiging.
- Afgevoerd door ANWB, die toevallig ook de sleepdienst doet en een garage heeft.
- Dacht makkelijk, scheelt weer wat werk en heb gezegd dat ze het mochten repareren maar wel met originele onderdelen en de gehele slang vervangen ivm. slechte bereikbaarheid (achter het blok langs).
- Reed weer heerlijk en kosten vielen mee.
- 2 weken later weer zelfde storing, nu naar eigen garage en die bellen de dag erna op en stuurden een foto met de nieuwe slang.
- De slang is doorgesneden en met een stukje pijp en 2 slangenklemmen vast gezet en 1 van de 2 slangenklemmen heeft de slang beschadigd.
- Beetje coulance van de eigen garage en voor hetzelfde bedrag als de beun reparatie nu een compleet nieuwe slang.

- Beide bedrijven aangesloten bij de bovag en kreeg de eerste garage maar niet aan het verstand dat hun reparatie niet goed was, zelf met bewijs in mijn handen durfden ze te beweren dat het goed was gedaan en op mijn verweer dat ik had gezegd dat ik de gehele slang vervangen wou hebben en dat ik dit ook nog eens op mail had staan en een antwoord van hun dat de gehele slang vervangen was.
- Bovag ingeschakeld en die vonden de reparatie ook goed en ik had de garage in staat moeten stellen het te repareren..........

Vanaf dat punt als ik de bella weg breng heb ik het liefst op schrift staan wat ik wil dat er gedaan gaat worden en meteen afspraak maken voor de kosten van gepland onderhoud en als het duurder word (kan gebeuren als het tegen zit) ze even bellen en als er onvoorziene zaken voorbij komen, ook ff bellen of mailen, kortom er word geen bout meer los gedraaid zonder mijn toestemming.

Dat is knudde. Op zich is een reparatie door de slang door te jassen en er een stuk pijp tussen te zetten ook wel goed, mits fatsoenlijk uitgevoerd natuurlijk. Dus in die zin heeft die garage (en de Bovag) gelijk. Maar als jij vraagt om een complete slang en het staat nog op schrift ook, dan snap ik niet hoe ze anders kunnen oordelen. Minpuntje, vooral voor Bovag.

In het geval van de TS: wat een ongelofelijke k**streek van die garagehouder. Hij heeft natuurlijk geen zin om toe te leggen op zijn zuurverdiende uurtjes broddelwerk. Het kan natuurlijk best zo zijn dat je onderblok toen al stuk was, maar daar had die garage al voor de "reparatie" naar moeten kijken. Voer voor de rechtsbijstand inderdaad.

3
Projecten / Re: Alfa Romeo 156 SW 2.5l V6 24v Broject
« Gepost op: 16 september 2018, 01:05:36 »
Heel erg mooi  jayzen1

4
Projecten / Re: Opkalefateren van de 2.4 20v sw
« Gepost op: 15 september 2018, 12:22:59 »
Ja die EGR zak door Squadra wel zijn weggeschreven dus die zie je ook niet meer terug ;)

5
Projecten / Re: Opkalefateren van de 2.4 20v sw
« Gepost op: 14 september 2018, 14:36:01 »
Nice! Die koplampen iets hoger is bij mij ook de truc. Voor de apk hebben ze ze weer wat lager gezet om aan de eisen te voldoen en nu is de lichtopbrengst echt k*t met peren. Had altijd prima beeld maar dit is niks. Ik zet ze weer wat hoger...

En mooi dat de Squadra-ECU werkt! Was het een zware operatie of viel het mee?

6
Aangeboden voor Alfa 156/159 / Re: Opruiming 156-spullen
« Gepost op: 05 september 2018, 19:11:19 »
Ik heb ze niet. Volgens mij wel van het FL interieur, maar ook die speakerroosters zijn zonder chroomomlijsting ;-)

7
Ik heb de laatste tijd wel vaker verhalen over gescheurde koppen gehoord, maar dat zat meer in de hoek van de 159 met 2.4 JTD.

Succes met dit gedoe!

8
[156] Motorisch / Re: ecu uitwisselen zonder problemen? 2.4 20v
« Gepost op: 04 september 2018, 01:01:58 »
Da's wel lui jaBeter zo?

Veel beter!  ;D

9
[156] Motorisch / Re: ecu uitwisselen zonder problemen? 2.4 20v
« Gepost op: 03 september 2018, 22:13:48 »
Zie boven jouw post, daar staat hij al ;)

Linkje niet klikbaar, ben te lui om te selecteren en kopiëren/plakken ;)

10
[156] Motorisch / Re: ecu uitwisselen zonder problemen? 2.4 20v
« Gepost op: 03 september 2018, 21:51:36 »
Ik heb het ding wel ergens in een bak liggen. Kan morgen wel ff kijken voor je.

11
Aangeboden voor Alfa 156/159 / Opruiming 156-spullen
« Gepost op: 03 september 2018, 13:11:33 »
Mijn 156 is er nog steeds en ik blijf lekker doorrijden totdat zich een serieuze koper meldt  ;D

Ondertussen ben ik wel wat aan het opruimen geslagen in mijn voorraad onderdelen. Er is heel wat van mijn sloper afgekomen en veel spul zal ik nooit gebruiken.

Ik heb oa de volgende spullen in de aanbieding:

- Bose subwoofer met versterker en bevestigingsbeugels, stekker erbij maar niet de speakers. € 50

- Voorbumper 156 FL in zwart, moet gespoten worden. € 25

- 2x centrale infodisplay € 20 per stuk

- A-stijlkappen interieur Ti/GTA links en rechts € 20

- Afdekplaat motor 2.4 20v €10

- Zonnekleppen €10

- Allerlei airbags 156 SW

- En nog veel meer. Stuur me maar een bericht als je iets zoekt, dan kijk ik of ik het heb en of ik het kwijt wil ;)

Martijn, Nijmegen, nul6vierdrie08acht61nul

12
[159] Aankooptips / Re: Aankooptip`s Alfa 159
« Gepost op: 31 augustus 2018, 14:04:56 »
Ik heb altijd gedacht dat de 159 een veredelde Opel was, met het onderstel van de Vectra C en Saab 9-3. Blijkt helemaal niet waar te zijn. De Opel en Saab staan op het GM Epsilon-platform (net als de Fiat Croma overigens) en de Alfa 159/Brera op het GM/Fiat Premium-platform. Die laatste was bedoeld om er o.a. de nieuwe Saab 9-5 en nog enkele GM's op te bouwen en is ontstaan in de tijd dat Fiat en GM actief samenwerkten. De Opel Insignia concept was de eerste op dit platform en ook de Alfa Romeo Visconti concept maakte er gebruik van. Vanwege kosten en de breuk tussen de twee bedrijven is er echter niets van productie van GM-modellen op dit platform terecht gekomen. Uiteindelijk zijn alleen de 159 en Brera op dit platform gezet en de meeste GM-modellen die hiervoor gepland waren zijn óf geschrapt óf op het GM Epsilon II-platform gezet.  Vetvers

De 159 is dus géén Opel. Is dat ook weer uit de wereld en wil het ook nooit meer horen  :police:

Noem de Croma dan maar een Opel. De 159 heeft wel onderblokken van GM/Opel gebruikt en daar een eigen ontwikkelde cilinderkop op gezet. Zo zijn de 1.9/2.2/3.2 JTS ontstaan. De 1.8 Mpi is volgens mij wel een rechtstreeks Opel-blok. Kon je ook in de Astra krijgen met hetzelfde vermogen, namelijk.

13
Chit chat / Re: Automove in Oldenmarkt
« Gepost op: 29 augustus 2018, 17:56:18 »
Dan kan je misschien net zo goed die riem ook laten zitten. Riemen verouderen nou ook weer niet zo snel, zeker niet als de auto voornamelijk bij constante temperatuur binnen geparkeerd staat.

14
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: T hok..
« Gepost op: 28 augustus 2018, 12:23:17 »
Zag ik deze 156 zondag niet op Spettacolo Sportivo staan? Rode berlina met gouden GT 3.2 velgen. Zag er van buiten iig netjes uit!

15
Chit chat / Re: Meer snelheid / betalend lidmaatschap
« Gepost op: 26 augustus 2018, 07:32:41 »
Ik heb in ieder geval weer een paar keer op die Google link geklikt ;-)

Maar ik gok dat dat een kwestie van 2 cent per klik is?

Een ledenadministratie moet je ook helemaal niet willen. Donaties en wanneer het nodig is eej oproep aan vaste klanten om een donatie te doen zal toch wel werken?

Pagina's: [1] 2 3 ... 64