Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Miagiulia

Pagina's: [1] 2 3 ... 7
1
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: Even voorstellen.. II
« Gepost op: 21 juli 2018, 19:37:11 »
:ok:

Jij gelijk, mij ook best joh.Als jij denkt dat t merk remblokken dat je geleverd krijgt via een dealer de basis is voor jou gelijk, prima.

Zal ik wel toevallig alleen maar TI's op de brug gehad hebben die 'gedowngrade' waren ofzo...

Grtz,fRank

Het wordt weer 'borrelnootjes erbij' tijd.
Kleine bijdrage van mijn kant en vraag aan forummer BrianL waar hij zijn kennis en info vandaan heeft behalve de QV site.?
Forummer Frank heeft al aangegeven dat het Ti pakket wat kortere en stuggere veren betreft en de remmen, tsja dat is ook al toegelicht. Mogelijk een klein advies opvolgen en naast de digitale info ook de hardware op de betreffende Alfa Ti's eens door je handen laten gaan. Als dat is gebeurd is, zou ik willen verzoeken dat met ons te delen?
Of je kunt gewoon Frank zijn info en ervaringen van jaaaaaaaaren rijden en zelf sleutelen aan Alfa's ter harte nemen.  ;)
 

2
Gezocht / Re: Gezocht een ECU voor de 3.2.
« Gepost op: 13 juli 2018, 18:58:31 »
Ed uiteraard.

Grtz,fRank

Uiteraard al met Ed contact gehad vanmiddag, en voorzien. :ok:
Toeval wil dat Ed mijn vorige 156GTA heeft overgenomen dus de cashflow gaat weer retour Zeeland.  ;)
Maar ik ben nog wel in de markt voor een 'spare'ecu. Dus als iemand wat heeft, gaarne even een PB.

3
Gezocht / Gezocht een ECU voor de 3.2.
« Gepost op: 13 juli 2018, 13:28:54 »
Gezocht een ECU voor de 3.2.

Iemand nog een ECU beschikbaar, mag van een  GT 3.2 of een GTV3.2 of 1663.2 of GTA zijn.
gaarne alle opties of suggesties zijn welkom.

alvast bedankt,

Arthur
06-504 104 91

4
Aangeboden voor Alfa 156/159 / Re: Alfa Romeo 156 bouwjaar 1999
« Gepost op: 10 juli 2018, 22:40:19 »
Ik heb mogelijk wel interesse.

stuur maar even gegevens naar 06-504 104 91
mvrgr,
Arthur

5
https://obdwarenhuis.nl/downloads/handleidingen/iCarsoft/i800/iCarsoft%20i800%20handleiding.pdf

Bedankt voor de link naar de handleiding, die heb ik ook bij het apparaat ontvangen. Echter wat er niet gebeurd is dat na aansluiten stekker het apparaat verbinding maakt met de auto. Daardoor kom je ook niet in het scherm om een type auto te selecteren. (Diagnostic menu).

>> 6. Werking van het diagnoseapparaat
6.1 OBD II / EOBD
Gebruik de UP en DOWN button om het OBD II/EOBD icoon te selecteren in het hoofdmenu en druk
vervolgens op ENTER.
Hieronder een voorbeeld van het scherm, druk op ENTER om naar het Diagnose Menu te gaan. << 

6
Status update.

Het gereeschap wat vermeld werd in het topic vandaag binnen gekregen en dus vol verwachting het ding aangesloten, in de hoop de storing(en) en foutmeldingen te kunnen verhelpen. Maar ja, zo eenvoudig geeft de GTA zich niet gewonnen. Het apparaat kan geen verbinding tot stand brengen met de computer.... :( >:(Stekker meerdere malen geplaatst maar te vergeefs, maakt géén verbinding met de uitlezer.

Vraag aan de "Guru's "alhier waar dit aan kan liggen en wat ik nog kan proberen om de GTA weer aan de gang te krijgen?
 

7
Stel jezelf en je GT (project) voor / Re: Alfa GT 1.9 JTD Blackline
« Gepost op: 05 juli 2018, 08:33:53 »
Hee een stads genoot.
Welkom Jos, en dat is een fraaie GT, en de JTD is zeer zeker een fijne en zuinige motor.

De 18"velgen welke jij beschrijft zijn de Toora velgen van AR. Waren een optie voor de GT, en blijkbaar ook voor de GTA. Want FCA (Fiat Chrysler Automobiles) Italy SPA monteerde deze op de demo 147GTA die ik recent heb gekocht. 

Veel plezier ermee.


8
Gespot op!! / Re: Voor de avonturier
« Gepost op: 05 juli 2018, 08:24:35 »
Not running , easy fix!!!
Als het werkelijk easy was/ is had de verkoper het zeer zeker wel gefixed. Anyway ik zou zeggen indien interesse gewoon heen crossen en zien of het ter plekke geixed kan worden. Anders weer een ervaring rijker en maak je er een leuk reisje van. 

9
Aangeboden voor Alfa 156/159 / Re: 156 SW GTA te koop
« Gepost op: 02 juli 2018, 19:28:55 »
De 156 GTA afgelopen vrijdag uitgezwaaid.  :( :'(  En kan niet anders zeggen dat het een fijne bak was, en de nieuwe bestuurster is naar ik heb vernomen er ook wel content over, na een ritje vanuit het Oosten des lands naar het Zeeuwse.
Dus er kan definitief een slotje op dit topic.

10
Goed bezig Arthur.  Applaus

En heeft deze TBI al het Squadra kuurtje ondergaan?  Een kennis van mij heeft ook een TBI en de aanpassingen maakt het echt een geheel andere auto, dus een verplichte aanpassingen zeg maar.  ;)
Greetz,
Arthur

11
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-145-146/Elektronica/Autarkes-OBD-2-EOBD-Diagnosesystem-Handgeraet::9005.html

Als 105 serie Alfist is elektronica niet zo mijn ding Deuh. Dus even de vraag of met dit diagnose gereedschap ik de uitlezing en mogelijke foutmeldingen kan resetten? En heeft iemand dit gereedschap ook daadwerkelijk zelf in gebruik?

12
Alle systemen hangen bij een 147 aan het CAN netwerk, dus uitlezen is in der daad het eerste dat je kan doen.

Kan van alles zijn, van een simpele sensor, tot een ABS regelaar enz. 

Ik denk dat je de reset met de accu polen wel goed uitvoert, maar de storing wordt daar blijkbaar niet mee gereset/opgelost.

De reset dmv de accupolen te verbinden heeft het probleem niet verholpen. Dus mijn garagehouder maar eens contacten of hij met zijn Examiner langs kan komen. Om eea uit te lezen en hopelijk de storing te kunnen verhelpen.

Of zijn er nog andere opties? 

13
De GTA heeft wat nukken...afgelopen week (22 juni) naar de RDW geweest en bij het starten van de motor had ik al wat meldingen aangaande systeem code etc.
Na enkele keren contact uit/aan wilde de motor wel aanslaan.
Nu een week later dezelfde melding echter aanslaan van de motor lukt niet meer. Om uit te sluiten dat het te maken heeft met te lage boordspanning een nieuwe 60Ah Magnetti Marelli accu geplaatst.

Echter probleem niet verholpen. Ik heb nu de accu polen losgehaald en een poging gewaagd om een harde reset van het systeem te bewerkstelligen door de beide polen te verbinden. En contact in de Mar stand gezet. Heeft iemand ervaring met deze 'harde reset'van het systeem en hoe lang duurt heeft het systeem nodig om de melding te wissen?

Of zijn er andere opties adviezen?Alvast bedankt.

14
Gezocht / Re: Xenon hoogteverstelling 147/156
« Gepost op: 17 juni 2018, 19:24:14 »
Gaan ze dat controleren dan? Mi is de werkende nulpuntstelling (dus het op en neer bewegen van de lenzen bij inschakelen verlichting) voldoende voor apk..
Althans mijn 156 is recent goedgekeurd voor de periodieke met alleen org xenon units erin en verder niks van die rommel..  ;D

Suc6, grtz,fRank

We gaan het meemaken Frank.  Ik heb ondertussen vanmiddag het armpje op de "MacGyver" manier gefixed. Plaatje alu  gemodelleerd en het is weer een geheel nu.
Vrijdag maar eens kijken hoe en wat er gecontroleerd wordt aangaande de xenon. Mijn ervaring met RDW keuringen zijn heel wisselend, en ik kijk nergens meer van op.    Deuh

15
Gezocht / Xenon hoogteverstelling 147/156
« Gepost op: 17 juni 2018, 09:19:52 »
Bij de GTA is op de vooras het armpje (plastic) van de Xenonhoogte verstelling gebroken.

Heeft iemand nog een hoogteverstelling liggen, of het plastic armpje?

Of een adres waar deze onderdelen beschikbaar zijn?

Opties om het tijdelijk op te lossen dmv een zelf fabriceer armpje ook mogelijk? Vrijdag staat nl de kenteken keuring op de agenda bij RDW in Zwolle.
Alvast bedankt.

Pagina's: [1] 2 3 ... 7