Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Alfa Romeo nieuws en scoops / Re: Alfa Romeo keert terug in de Formule 1
« Laatste bericht door 405T16 Gepost op Vandaag om 20:11:14 »
Het verhaal van Alfa Romeo Racing na de omdoping van Sauber: Meer dan een badge?

19-06-2019 15:35 VIDEO

bron: https://www.gpblog.com/nl/videos/39580/het-verhaal-van-alfa-romeo-racing-na-de-omdoping-van-sauber-meer-dan-een-badge-.htmlOnder de naam Alfa Romeo Sauber, begon het voormalige Sauber aan de lange weg richting de top van het middenveld. Na één jaar verdween ook het Sauber en ging het Zwitserse team verder als Alfa Romeo Racing. Met een krachtbron van Ferrari achterin en de nodige tips van de renstal uit Maranello, timmert men op dit moment hard aan de weg om plekken te winnen op het middenveld. The Inside Line kijkt terug op het ontstaan van het ‘nieuwe’ team en blik alvast vooruit naar de toekomst!


2
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: Mijn 156 GTA en mezelf: to do lijst!
« Laatste bericht door n0sTRa Gepost op Vandaag om 19:59:34 »
Herkenbaar geluid ;)
3
Chit chat / Re: DIESELGATE draait door
« Laatste bericht door 405T16 Gepost op Vandaag om 19:02:00 »
Diesels zijn vervuilend wat je er ook aan doet, als je er subsidies en dergelijke op geeft als ze wel "schoon" zijn kun je op je vingers na tellen dat er fabrikanten tussen zitten die precies doen wat nodig is om aan de subsidies te komen. Zolang er voor miljarden Euro`s boetes worden uitgedeeld en fabrikanten gaan gewoon door met bedriegen dan kun je zien hoe winstgevend de huidige dieselmarkt nu nog is.

Je kunt het ook zien aan de elektrische en hybride markt, toen de hybride auto`s nog voordeel hadden waren ze niet aan te slepen en op elektrisch werd / word bijna niet gereden.

Om tot een werkelijke verandering te komen moeten ze wel reëel blijven, voor de gewone burger is er geen goed alternatief.
Elektrische auto`s zijn veel te duur en de tweedehands markt is nog niet op gang, openbaar vervoer sluit niet aan bij de behoeftes en waarom afscheid nemen van je fossiele brandstof auto, het is immers nog steeds goed te betalen en voldoende keus voor gebruikte modellen.

Als de overheid gewoon erkend dat diesel vervuilend is en gewoon hele simpele regels stelt waaraan een auto moet voldoen om nog een goedkeuring te krijgen. En niet op een testbank, gewoon op een circuit als een schaatsbaan. 3 rondjes met verschillende toeren en snelheid en de uitstoot mag dan niet hoger zijn dan vastgestelde waardes.Dit is een grafiek met gemeten NOx emissie gevonden op wikipedia:bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_emissions_scandal

Wat blijkt is dat sommige diesels extreem vervuilend zijn zoals de Fiat Chrysler 2.0 Multijet II
en andere diesels juist bijna niet.

Hoe dat kan? Dat zul je de fabrikanten moeten vragen waarom juist hun diesel bijna voldoet aan de Euro 6 norm
of daar, zoals de diesels van Fiat Chrysler Automobiles, met 800-1400% in emissies over heen gaat.

Fiat Chrysler (FCA) werd er door de Franse justitie van verdacht opzettelijk de rechtsgang te hinderen in een groot onderzoek naar sjoemeldiesels. Op 15 maart 2017 openden de Franse autoriteiten een onderzoek naar het gebruik van sjoemeldiesels bij FCA.

De krant Le Monde en persbureau Reuters hebben een brief ingezien van een onderzoeksrechter waarin staat dat de Italiaans-Amerikaanse autobouwer niet alleen wordt verdacht van het manipuleren van uitstootdata, maar ook van het belemmeren van de rechtsgang. Hoe FCA het onderzoek naar sjoemeldiesels precies tegen heeft gewerkt, is niet bekend.

Het vermoeden dat FCA, net als Volkswagen, de motoren zo heeft bewerkt dat ze in de laboratoriumtests veel zuiniger lijken dan ze in het echt zijn bleek juist.

FCA heeft begin dit jaar in de VS voor $800 miljoen, €606 miljoen, geschikt en zodoende een boete van $10,5 miljard ontlopen.

bron: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/3706081/fiat-verdacht-van-fraude-en-hinderen-gerechtelijk-onderzoek

bron: https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/4545706/sjoemeldiesel-schikking-fiat-chrysler-605-miljoen-euro

Ik vermoed dat naast Renault ook Fiat Chrysler hard worden aangepakt in Europa, hoewel de volgende reportage van de ARD doet vermoeden dat de fabrikanten in Europa met vrijwel ieder emissie schandaal wegkomen.

Half Duitsland is het gedraai van de politici helemaal zat terwijl de andere helft er met een schoon geweten hun brood in verdienen.
Het is dan ook de top van de fabrikanten en de compleet verweven politieke bestuurders die gewetenloos zijn en immer beterschap beloven maar in de praktijk verandert er bijna niks.

De belangen zijn te groot om voor de gedupeerde burgers te kiezen, voor schonere lucht. Men kiest voor pappen en nat houden, voor de woekerwinsten en de arbeitsplatzen bij de fabrikanten, de burger verliest. Mit industriefreundlichen Grüßen

/>
4
Check engine licht zou ik uit laten lezen, dan kijken welke foutcode's je te zien krijgt.
Rammel van achteren, ophanging/stabistangetjes?
Toen bij mij een stabistang kapot was bonkte het, klonk erg gaar.
Maar wat vragen ze ervoor en heb je garantie etc?

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

5
Technisch / 159 2.2 JTS kopen, verlaagd, "Check Engine Light", rammelend geluid achter.
« Laatste bericht door JasperK Gepost op Vandaag om 13:48:08 »
Ik zit er over na te denken om een 159 2.2 JTS te kopen verlaagd met 4 nieuwe 245 banden en een sportpakket van madeno racing, Distributieketting is pas vervangen en ze heeft 202K KM op de teller voor een mooie prijs, nou heb ik de auto dus even bekeken en in gereden maar wat mij op viel is dat het sturen wat zwaarder voelt het heeft ook een "Check Engine" lampje die soms aan gaat en achterin rammelt het lichtjes, waar door zouden deze dingen kunnen komen?
Ik weet ook de code niet van de "Check Engine" light, de eigenaar zij wel dat het lambdasonde 1 of 2 kan zijn.
De draag armen zijn voor wel vervangen, achter niet.

Verder klinkt de motor heel gezond!

Alle hulp is gewaardeerd!
6
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: Mijn 156 GTA en mezelf: to do lijst!
« Laatste bericht door shoppy Gepost op Vandaag om 11:53:28 »
8
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: Even Voorstellen III...
« Laatste bericht door Don F. Gepost op Gisteren om 18:52:53 »
Welkom terug! Goed bezig!
9
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: Mijn 156 GTA en mezelf: to do lijst!
« Laatste bericht door Don F. Gepost op Gisteren om 18:45:08 »
De link werkt niet! :O


Doet hij het nu wel??
10
Stel jezelf en je 156/159 (project) voor / Re: Mijn 156 GTA en mezelf: to do lijst!
« Laatste bericht door aldra Gepost op 17 juni 2019, 21:23:35 »
De link werkt niet! :O
Pagina's: [1] 2 3 ... 10