Technisch 156 > [156] Motorisch

GTA met hardnekkige ABS storing

(1/3) > >>

romeo:
Zo, weer terug op dit forum. Account werkte niet meer, maar ik kon gelukkig dezelfde accountnaam opnieuw registreren. Die heeft blijkbaar niemand ondertussen gekaapt. Wat een beschaaft forum is dit toch  ;D

De GTA bevalt nog steeds uitstekend. Inmiddels is ie wel met pensioen, want meer dan 3 à 4 duizend kilometers per jaar maakt ie niet meer. We tellen iets van 240.000 km ofzo.
En nu staat ie al sinds begin september bij de garage met een ABS-storing.

Het begon al wat langer geleden. Af en toe ging het ABS-lampje niet uit na het starten en gaf het display een storing aan. Maar als je dan begon met rijden verdween de storing. In juli verdween ie niet meer. Bij de garage uitgelezen: geen communicatie met ABS computer mogelijk.
Zekeringen gecontroleerd (een in beide zekeringkastjes onder het dashboard, een grote zekering in het kastje op de accu en die gele/rode op de accu waar direct de kabel aan zit). Gecontroleerd = gezien, gemeten en uitgewisseld.
Computer dan? Nieuwe niet meer te koop, tweede hands ook niet gevonden. Gelukkig revisie adres gevonden in Almelo (ACTronic). Maar nu is de computer terug en is het probleem niet helemaal verholpen. Installeren geeft storing, maar die is te wissen. Dan lijkt het goed. Maar zo gauw je de rem aanraakt schiet ie in storing.
Computer terug naar Almelo voor test: alle tests gaan goed.

Nu willen we met een schema gaan kijken of we er achter kunnen komen, maar we vinden geen passend schema. Auto is van november 2002, maar heeft de grote remmen gekregen onder garantie (Duitse auto). De stekker van de ABS-computer heeft 31 pinnen. En VDC en ASR.
En die combinatie vinden we niet. Met VDC en ASR zou de stekker 42 pinnen moeten hebben...

Dus twee vragen:
Enig idee waar we moeten zoeken?
Heeft iemand een schema dat wel klopt?

Mario

carlosjose:
Heeft Edgar ook niets liggen?

MartinPool:
- Welke storing geeft ie nu dan ?
- ABS sensoren al gecontroleerd ?

Tim Auto Zagato:
De 156 Gta is nooit geleverd met VDC dus dat klopt dan wel dat je geen 42 pinnen kan vinden. ASR en ABS thats it.
Ik zou op zoek gaan naar een goede gebruikte Abs computer.

goofy:
Kan je wel e-learn print door sturen, als je wil pb me dan maar effe met je whatssapp nr da stuurt veel makkelijker

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie