Auteur Topic: Klein projectje, vervangen (en verbeteren) hitteschild katalysatoren twinspark  (gelezen 41 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Fur

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 174
Heb vandaag weer ff geknutseld, het oude hitteschild was helemaal op, gewoon doormidden geroest/getrild. Daarbij was ik bij het vervangen van de bakolie laatst al wat schade aan de onderste radiatorslang tegengekomen. Deze zit op 1 plek redelijk dicht bij de katalysatoren en was daar al een beetje krokant geworden aan de buitenkant. Dus om verdere schade te voorkomen moest daar ook iets aan actie op ondernomen worden (en ja nieuwe slangen zijn al onderweg).

De ouwe ellende:Met behulp van CAD (Cardboard Aided Design) heb ik een (ongeveer) kopie gemaakt van het oude hitteschild.

FF woest met de haakse slijper aan de gang geweest en alles in vorm gebogen.

Vervolgens gaten gemaakt voor de onderste bevestigingsschroeven en heen en weer naar de auto om aanpassingen te maken en deze er weer af te slijpen.

Nadat alles netjes passend was de boel met popnagels in vorm vast gezet.En nog een laatste aanzicht met de extra bescherming voor de onderste radiatorslang eraan (links onderin dat rare opstaande stuk). Er zit nu een plaatje aluminium tussen de catalysator en de radiatorslang zodat deze hem niet meer direct kan aanstralen. Hopelijk blijven de nieuwe slangen zo heel straks.


« Laatst bewerkt op: 28 juni 2020, 15:52:15 door Fur »

Offline Fur

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 174
Oh ja, het geheel is gemaakt uit aluminium plaatmateriaal, dus het is ook nog eens een gewichtsbesparing (van een paar gram, want dat hiteschild weegt ook al weinig). Maar het zal in elk geval nooit meer wegroesten.
« Laatst bewerkt op: 28 juni 2020, 16:04:03 door Fur »