Auteur Topic: Vraagje  (gelezen 1466 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Martijn_vK

  • *****
  • Berichten: 908
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #15 Gepost op: 13 maart 2018, 21:56:49 »
Bij een Lancia Lybra heb je dat ook, dat de meter rustig naar de 90 loopt en daar geen milimeter meer vanaf wijkt. Pas als het echt te warm of koud wordt zie je verandering. Allemaal softwarematig om geen paniek te zaaien.

Hoe anders is dat bij de 156. Die meters zijn gewoon analoog en niet zo betrouwbaar ook. Beter idd de temperatuur uitlezen via OBD als je het zeker moet weten.

In mijn auto komt de meter ook nauwelijks boven de 70, maar volgens de ECU is de temp wel okee.
Alfa Romeo 156 SW Ti 2.4 JTD 20v - 2004
Peugeot 104 SL 1.1 - 1978

Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #16 Gepost op: 13 maart 2018, 22:40:44 »
Dat bijregelen heeft natuurlijk zijn limieten, grote schommelingen laat hij natuurlijk wel zien.
Anders hadden ze de temperatuur meter wel weg kunnen laten
Ja, grappige is dat de Ventilator aan gaat met 96 graden (als ie Stil staat) en staat dan wel op 90 graden haha :))

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk


Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #17 Gepost op: 17 maart 2018, 21:50:25 »
Vandaag was bella bij de garage en er zit nu een nieuwe thermostaat in! Word nu snel warm en mooi op 90 graden!!:) nu ook hopen dat het koelvloeistof verlies weg is.... Nu weer verder met de middenconsole...:p

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk


Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #18 Gepost op: 18 maart 2018, 11:48:49 »
Sorry dat ik nogmaals lastig val... Heb alle kabels uit m'n radio getrokken, heb nog een + en een - kabel over helaas weet ik niet waar die in moeten? Enig idee?het zijn 2 losse kabels...

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 18 maart 2018, 11:49:19 door Roberto1806 »

Offline peetje155

  • *****
  • Berichten: 691
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #19 Gepost op: 18 maart 2018, 11:55:45 »

Waar is die ISO stekker gebleven dan?
Alfa 156SW 2.5 V6 24V ROSSO 130.

Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #20 Gepost op: 18 maart 2018, 12:26:17 »
Waar is die ISO stekker gebleven dan?
Goeie vraag. Heb een voorgevoel dat de vorige bezitter een andere radio der in had, heb ff een paar foto's gemaakt, naja antenne is duidelijk, bruine stekker is voor de audio geloof ik, de witte is tsja geen idee.....?!

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk


Offline Alfa 147 Ti

  • ***
  • Berichten: 144
  • Geslacht: Man
  • Alfa Giulia 2.0 T Super
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #21 Gepost op: 18 maart 2018, 12:37:03 »
Ziet er goed uit met kroonsteentjes, niet echt als ik het mag zeggen koon steentjes gebruik je thuis niet in de auto.
Wat het ook mag verbruiken, een Alfa moet je gebruiken.

Mijn vorige auto’s
Alfa 159 1750 TBI S.W 90-RNP-2 Alfa 159 2.2 S.W 59-XF-TZ 2007 Alfa 147 43-PN-KG 2004, Volvo 480 Turbo 1994 Mini Cooper 1300 carburateur 1991 Mini Jet Black 1989 Mini Mayvair 1987.

Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #22 Gepost op: 18 maart 2018, 12:39:16 »
Ziet er goed uit met kroonsteentjes, niet echt als ik het mag zeggen koon steentjes gebruik je thuis niet in de auto.
Waarschijnlijk iemand anders dus gedaan:) ik heb de radio der uit getrokken er vanuitgaande dat er 2 iso stekkers zaten, blijkbaar niet dus, iemand enig idee wat ik kan doen om alles weer juist in te bouwen?

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk


Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #23 Gepost op: 31 maart 2018, 12:45:44 »
Nou even kleine update/ vraag, heb een tester gekocht om te kijken wat plus en wat min is, bij alle kabels gaat het lampje niet branden.... De zekering wel gecheckt (f23) en die doet het wel, hoe nu verder? Hele nieuwe kabelboom of nieuwe kabel trekken vanuit de accu ofzo?

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk


Offline MartinPool

  • ******
  • Berichten: 1503
  • Geslacht: Man
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #24 Gepost op: 31 maart 2018, 13:33:09 »
Aanschaffen :

- Een goede multi-meter, kun je de spanning meten en kabels doorpiepen.
- Een soldeerbout + toebehoren.
- Krimpkous en föhn.

Opzoeken :

- Iso schema van de 156 (is hier op het forum te vinden ergens...) (TIP : Zoek op Bose ombouw).

Aan de gang :

- Alle kroonstenen eruit.
- Alle aders netjes volgens schema doorverbinden, zodat alles netjes origineel zit. Alle solderingen netjes afdichten met krimpkous.


Denk er aan :

- De iso stekker heeft 2 voedingen, 1x rechtstreeks van de accu en 1x via contact slot.
- Post even de vraag of iemand een foto neemt als ie zijn radio eruit heeft, ik heb hem net los gehad ivm. sensor CC vervangen.
- Lijkt er op dat de vorige eigenaar een andere radio heeft gemonteerd en geen verloop stekker had of te beroerd was om de pinnetjes over te steken, bij de mijne zat de + niet in de goede pin.




Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #25 Gepost op: 31 maart 2018, 18:08:37 »
Aanschaffen :

- Een goede multi-meter, kun je de spanning meten en kabels doorpiepen.
- Een soldeerbout + toebehoren.
- Krimpkous en föhn.

Opzoeken :

- Iso schema van de 156 (is hier op het forum te vinden ergens...) (TIP : Zoek op Bose ombouw).

Aan de gang :

- Alle kroonstenen eruit.
- Alle aders netjes volgens schema doorverbinden, zodat alles netjes origineel zit. Alle solderingen netjes afdichten met krimpkous.


Denk er aan :

- De iso stekker heeft 2 voedingen, 1x rechtstreeks van de accu en 1x via contact slot.
- Post even de vraag of iemand een foto neemt als ie zijn radio eruit heeft, ik heb hem net los gehad ivm. sensor CC vervangen.
- Lijkt er op dat de vorige eigenaar een andere radio heeft gemonteerd en geen verloop stekker had of te beroerd was om de pinnetjes over te steken, bij de mijne zat de + niet in de goede pin.
Geloof dat dit iets te technisch is voor me... Ben zelf niet zo thuis in de elektronica namelijk, wat zou hét ongeveer kosten als ik het laat doen of is er misschien iemand die het zou willen doen?....:)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk


Offline goofy

  • Specialist
  • *
  • Berichten: 974
  • Geslacht: Man
  • 156 1.8TS- 2.5v6 sw & GTA sw
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #26 Gepost op: 01 april 2018, 10:23:59 »
Is ook een 159 en geen 156 mijn raad is ga naar iemand die er wat van kent, kost je iets maar dan is het ook gemaakt

Offline Roberto1806

  • Forumbezoeker
  • *
  • Berichten: 82
    • Bekijk profiel
Re: Vraagje
« Reactie #27 Gepost op: 02 april 2018, 19:10:34 »
Jeey! Nieuws, zekering gewisseld en alles werkt weer, binnenkort alles netjes solderen!:)

Verstuurd vanaf mijn STV100-1 met Tapatalk