Technisch 159 > [159] Motorisch

Lagers versnellingsbak TBI (M32 bak)

(1/3) > >>

Busso:
Ik heb zeer waarschijnlijk versleten versnellingsbaklagers. Ik heb de olie ververst en er extra olie ingedaan. Helaas heeft dat geen effect.  Nou heb ik al meerdere adresjes gevonden die zijn gespecialiseerd in het vervangen van de lagers van de M32 bak omdat ook vele Opels hiervan last hebben.

Ik heb echter ook gelezen dat de lagering in de bak eigenlijk niet sterk genoeg is voor krachtige motoren. Nou heeft mijn TBI een squadrachip. Ik heb een bedrijfje gevonden in duitsland die de bakken kan modificeren/upgraden met zwaardere lagers.  Een dure ingreep dus nu vraag ik mij af wat ik moet doen.  Alleen nieuwe lagers in de bak of 450-500  extra neerleggen voor zwaardere lagers.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of de meerderheid van de TBI rijders met squadrachip zonder problemen rijden.

brinkerik:
M32 is op papier max 350 nm  Squadra gaat bij Massimo tot ongeveer 380 Nm,  vrij veilige waarde mijns inziens.

Mijn F40 bak  ( 2.4 )  legt ook niet lekker 'in'  voornamelijk koud / 3e versnelling.

Bij mijn bak wijt ik het aan, verkeerde afstelling / verkeerde voorspanning van de lagers.  Als je dat mag doortrekken naar de M32, dan verwacht ik bij een goede revisie, goed afstellen en gebruik van goede olie dat je geen problemen meer mag ervaren.

Ik denk dat je voor een goede v-bak revisie niet naar Duitsland hoeft, dat moet toch vast in NL kunnen, is Coen nog in beeld? en zou hij dat ook nog kunnen betekenen?  En Patrick (aka Goofy ) die zal er ook vast al eens bij de hand gehad hebben.

ArjanB:
Coen heeft hier vaker over gepost, is iets met voorspanning  van de lagers die verkeerd is waardoor de M32 bakken allemaal kapot schijnen te lopen.
Probeer hem via facebook te vinden, anders via Bjisse dan kom je er ook, hij kan ze herstellen, maar er zijn er meer zijn die dat kunnen hoor!

brinkerik:
Misschien via Pb proberen ;    https://www.alfaromeo156club.nl/forum/index.php?action=profile;u=6181

Busso:

--- Citaat van: brinkerik op 22 januari 2019, 06:35:37 ---Misschien via Pb proberen ;    https://www.alfaromeo156club.nl/forum/index.php?action=profile;u=6181

--- Einde van citaat ---

Vandaag sprak ik iemand die sterke twijfels had of het wel de wel bekende lagers zijn in de bak. Mijn bak fluit of joelt niet. Als hij koud is schakelt hij zwaar in de 1 en de 2, pook beweegt niet bij gas los dus niet alle symptomen. Dus misschien moet ik het toch ergens ander in zoeken. Eerst maar eens verder zoeken voordat ik de bak eronder uit haal.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie