Alfaromeo 156 clubs

Heb jij altijd al een droom gehad om een Alfaromeo te rijden, dan wordt het tijd de Alfaromeo 156 eens flink onder de loep te nemen. Een prachtige auto die je nog steeds veel op de weg ziet rijden en dat is echt niet voor niets. De auto is namelijk super sportief en je wilt er graag mee gezien worden, dankzij zijn bijzondere vormen. Wist je dat de Alfaromeo 156 uitgeroepen was tot de allermooiste en de beste auto van het jaar 1998. Natuurlijk zijn er nog vele in zijn soort gevolgd, maar er zijn er zeker meer dan 25.000 Alfaromeo 156 verkocht. Wat maakt deze auto nu zo bijzonder en waarom wil je deze auto echt in je bezit hebben?

Wat maakt deze auto bijzonder?

De Alfaromeo 156 is bekend geworden dankzij zijn bijzondere design, maar deze mocht ook niet te veel op andere auto’s lijken. En dat is gelukt, want het mocht dan wel een sedan zijn maar het model heeft ook wel iets weg van een coupe. Neem de deuropening aan de achterkant deze zitten verwerkt bij het raam. Opvallend aan dit model is ook de bumper aan de voorkant van de auto, evenals de bijzondere grill. Doordat de bumper zo bijzonder afgewerkt is, moest men noodgedwongen de keuze maken de kentekenplaat op een andere manier te bevestigen. Aan de binnenkant van de auto was deze ook duidelijk anders dan andere auto’s. De kilometerteller en de toerenteller, zitten namelijk niet in een geheel. Ze zitten los van elkaar in een aparte koker.

Waarom wil je deze auto hebben?

Deze auto is niet alleen zeer kenmerkend, maar ze zijn er ook nog eens met wel heel erg veel opties. Natuurlijk begon deze met een standaarduitvoering, maar dat ging wel een stapje verder. Bij de standaarduitvoering had je namelijk al direct elektrische ramen en verstelbare buitenspiegels. Zelfs centrale deurvergrendeling zat direct in het pakket, maar ook was er direct aan een flink stuk comfort gedacht. Zo had je namelijk gelijk en middenarmsteun, waardoor je wel aangenaam kunt zitten. Natuurlijk was de Alfaromeo 156 direct uit te breiden met een ander pakket, zoals een veel luxer interieur. Deze auto wil je echt hebben, als jij dol bent op uitstraling en een fantastische wegligging.

De nieuwe Alfaromeo 156

Alle soorten auto’s zijn vandaag de dag met het produceren van nieuwe modellen, zo is ook Alfaromeo niet stil blijven staan. In het jaartal 2002 kreeg de alfaromeo 156 namelijk een nog mooiere uitstraling, maar nog meer opties. Je kunt denken aan de stoot strips die helemaal vernieuwd zijn bij de alfaromeo 156, want deze werden helemaal in de kleur meegespoten. De middenarmsteun werd zo gemaakt, dat je ook nog ruimte had wat op te bergen. De units voor de airco en de middenconsole zijn bij het model alfaromeo 156 in dit bouwjaar ook vernieuwd. Je zou dus wel kunnen zeggen dat de alfaromeo 156 een echte musthave is, die je graag op de oprit wilt hebben staan.

Alfaromeo 156 clubs

Leer hoe je een auto chipt

Misschien wil jij je auto graag zelf gaan chippen, maar een auto chippen doe je echt niet zomaar. Er zijn namelijk wel een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden als jij een auto wilt gaan chippen. Wist je dat er auto’s op de markt zijn die over een anti chiptuning beveiliging beschikken. Het wordt dan niet gelijk een eenvoudige klus om de auto te chippen, waardoor het misschien veel verstandiger is dit te laten doen.

Waarom kies je voor een auto chippen?

Jij wilt naar alle waarschijnlijkheid dat je auto een stuk sneller wordt, want hierdoor kan je auto veel beter presteren. Maar let wel goed op want een auto chippen kan als gevolg hebben dat de motor iets minder zou gaan werken.

Mag je de auto chippen

Een veelgestelde vraag door mensen is of je de auto mag laten chippen. Dit is volledig legaal in Nederland, kijk voor dat je gaat chippen wel naar het resultaat die jij zou kunnen behalen.

Brandstof besparen?

Je auto laten chippen kan erin resulteren dat je een stuk minder brandstof zult gaan gebruiken. Dit heeft te maken met het vermogen van de auto!

Leer hoe je een auto chipt

Wat gebeurt er als je de auto op jouw naam zet?

Je kent het vast wel heb je een nieuwe auto gezien, maar deze moet wel op jouw naam komen te staan natuurlijk. Wat gaat er gebeuren als jij de auto eenmaal op jouw naam hebt staan en hoe moe je dit regelen. Wordt dit de eerste auto die jij op jouw naam gaat krijgen, hou dan wel rekening met een aantal factoren.

Auto op naam zetten

Als jij een auto op naam gaat zetten dan zet de garage of het postkantoor de auto op je naam, hiervoor wordt een tenaamstellingscode aangevraagd. Deze krijg je vervolgens in twee delen, een deel krijg je direct bij de auto op naam zetten en het tweede deel krijg je met de post thuis. Let wel op dat je deze niet kwijtraakt of verliest.

Kan je zelf een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen?

Je kunt zelf een tenaamstellingscode aanvragen, als jij je tenaamstellingscode bent verloren. Pas wel op, want mocht je de oude terugvinden dan is echter enkel de laatst uitgegeven tenaamstellingscode geldig. Wat betekent dat de oude code niet meer geldig is en je deze niet meer kunt gebruiken.

Wat gebeurt er als je de auto op jouw naam zet?

Kun je elke auto verzekeren bij ANWB?

Als je een auto op naam zet, dan ben je in Nederland verplicht deze te verzekeren. Afhankelijk van het jaartal van de auto kun je hier een bepaald pakket op afsluiten. Het is natuurlijk aan jou hoe jij je auto wilt verzekeren, hoewel het zeker verstandig is te kijken naar de waarde van de auto die jij koopt. Kun jij op alle auto’s een ANWB autoverzekering afsluiten?

Je auto verzekeren bij ANWB

Je kunt eigenlijk alle auto’s verzekeren bij de ANWB, dit regel je gemakkelijk en snel. Bij ANWB kun je namelijk kiezen uit drie verschillende pakketten, waaronder een WA-verzekering, een WA plus en een allrisk. Dit laatste is vooral heel verstandig als jij een nieuwe auto koopt of een relatief jonge auto.

Wist je dat?

Je kunt bij ANWB ook nog kiezen voor allerlei extra dekkingen, zoals een verkeersrechtsbijstand of een zekerheid voor inzittenden. Wist je dat je ook een aanvullende dekking kunt kiezen op de aanschafprijs? Dit wil zeggen dat, wanneer je een ongeval krijgt je gedurende een vastgestelde periode verzekerd bent van de aanschafprijs van de auto te krijgen mocht deze kapot gaan. Zo ben je wel heel goed verzekerd tegen schade!

Kun je elke auto verzekeren bij ANWB?

De snelste manieren voor muziek in je auto

Als jij onderweg bent in de auto, dan is het natuurlijk genieten als je een lekker muziekje op kunt zetten. Wanneer jij geen muziek hebt in de auto, dan kan het wel eens een lange autorit worden. Dit is vooral heel vervelend als je een lange rit in de auto gaat maken, hoewel een korte autorit ook wel om wat gezelligheid vraagt. Welke muziek draai jij graag in de auto?

Muziek afspelen in de auto?

Het is misschien niet eenvoudig te kiezen, maar wist je dat radio Veronica geweldig hits draait. Deze kun je snel en eenvoudig afspelen op de radio. Mocht je daar nu niet echt van houden, dan zijn er natuurlijk nog voldoende andere mogelijkheden.

Wat voor mogelijkheden heb je nog meer?

Misschien heb jij een bluetooth verbinding in de auto, dan zou jij ervoor kunnen kiezen de leukst hits te kunnen afspelen door middel van je telefoon. Heb je een USB-aansluiting dan kun je gemakkelijk een USB-stick vol muziek kunnen gooien, om zo jouw favoriete liedjes te beluisteren. De radio heeft wel een voordeel, want zo hoor je af en toe ook het laatste nieuws en hoor je of er eventuele files zijn op de route.

De snelste manieren voor muziek in je auto

Auto race gezichten

Ben jij onderhand al een beetje bekend met het auto racen? De sport is in de afgelopen tijd een heel stuk bekender geworden, dan het ooit is geweest. Dat is niet voor niets natuurlijk, want de resultaten mogen er vandaag de dag zeker zijn. Heeft Sophie Kumpen vriend, is dit echt waar of zijn het slechts roddels? Een ding is in ieder geval zeker, wanneer dit wel zo zal zijn wordt ze hopelijk heel gelukkig.

Wat was er gebeurt?

Sophie Kumpen heeft zich in jaren volledig weggecijferd. Dit is natuurlijk vreselijk, maar ergens dacht ze dat ze niemand iets te kort wilde doen. Hoewel dit misschien wel niet echt heel handig is gebleken, want daardoor heeft ze zichzelf wel het nodige verdriet aangedaan.

Komt er ooit een man terug in Sophie haar leven?

Nooit is een lang eind, maar of er echt een man terug in haar leven komt is nog niet echt te zeggen. Uiteindelijk zal Sophie hier zelf klaar voor moeten zijn, want alleen zo kun je iemand echt in je leven toe laten. Wanneer dit zal gaan gebeuren is dan ook nog niet echt bekend.

Auto race gezichten

Voorkom wilde dieren in je auto

Heb jij ook wel een gehoord dat de bekabeling van je auto kapot gevreten kan worden door wilde dieren? Dat heb je dan echt goed gehoord, want het gebeurt steeds vaker. Een steenmarter auto, ze vreten echter alles kapot. Dit gebeurt niet, zomaar want het bevat een stofje dat ze heerlijk vinden. Wist je dat een steenmarter een vreselijk groot gebied heeft, waar ze zich bevinden? Ze eisen zich een gebied toe, dat wel eens kilometers in beslag kan nemen.

Wat kun je doen tegen steenmarters

Steenmarters vallen onder beschermde diersoorten, hierdoor wordt er veelal niets gedaan tegen deze dieren en kunnen ze alles kapot maken. Wat kun jij doen tegen deze vervelende diertjes? Je kunt een matje van gaas onder je auto leggen. Ze houden er namelijk niet echt van om op gaas te lopen.

Werken met geluid

Steenmarters houden ook niet echt van geluiden, waardoor jij een apparaatje kunt plaatsen met ultra geluid. Ze zullen hierdoor niet zo gemakkelijk meer in de buurt van jouw auto komen, om de kabels door te kauwen. Een ander voordeel, hiervan is dat jij de steenmarter op een vriendelijke manier laat vertrekken. We moeten ons tenslotte wel aan de regels houden!

Voorkom wilde dieren in je auto

Zwerfdieren mee naar huis nemen

Heb jij er wel eens aan gedacht om zwerfdieren mee naar huis te nemen, om ze zo een goed thuis te bieden? Vandaag de dag worden huisdieren wel erg gemakkelijk aan de kant gezet, waardoor ze plots zonder baasje staan. Dit wil je natuurlijk niet, want dat is toch best zielig. Gelukkig zijn er tegenwoordig stichtingen die dieren opvangen, maar ook een nieuw huisje bieden.

Welk huisdier zou jij graag willen?

Misschien weet jij al wat jij graag zou willen, een hond of toch een kat? Verhuisdieren verdienen nu eenmaal een goed huisje, maar hoe weet jij nu waar je aan begint? Eigenlijk zijn alle dieren onderzocht en nagekeken, waardoor je in ieder geval kunt rekenen op een gezond beestje.

Wist je dat je ook je huisdier terug kunt vinden?

Ben jij je huisdier al een poosje kwijt, dan zou het zomaar kunnen zijn dat deze opgevangen is bij de stichting. Je kunt er wel vanuit gaan dat je beestje goed opgevangen is, zolang jij hem of haar kwijt geweest bent. Waarschijnlijk zullen jullie samen een hele prettige hereniging met elkaar hebben, want jouw huisdier heeft jou ook heel erg gemist net als jij hem of haar.

Zwerfdieren mee naar huis nemen